Recept
« Terug naar recepten
Banaanbroodjes (voor moederdag)
PT180M
Banaanbroodjes (voor moederdag)
Een heerlijk banaanbroodjes (voor moederdag) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker opa-henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaanbroodjes (voor moederdag) te bereiden
Pel de bananen, maak ze tot puree.
Vul aan met (45 graden warm) water tot 200 ml.
Schep 80 gr. honing er bij.
Los de gist in dit mengsel op.
Zeef de bloem in de beslagkom.
Druk met de vuist een kuil in de bloem.
Strooi het zout over de rand van de bloem. (niet in de kuil)
Schenk het bananenmengsel in de kuil.
Roer met een vork vanuit het midden rustig wat bloem erdoor.
Laat dit mengsel 15 min rusten.
Meng tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg 7 min.
Geef de boter er bij en kneed nog 3 min. tot een elastisch deeg.
Laat het een half uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 15 gelijke bollen.
Rol ze tot een 12 cm rolletje (punten iets aflopend)
Leg ze in de vorm van een banaan op een met papier belegde bakplaat. (5 rijen van 3 stuks)
Laat 30 min. rijzen, of tot het deeg net niet in volume is verdubbeld.
Verwarm ondertussen de oven op 190 °C.
Verwarm 40 gr. honing in een pannetje en bestrijk de deegstukjes ermee.
Zet de bakplaat ongeveer 15 min. in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
Bestrijk het deeg met de rest van de honing,
Dek losjes af met bakpapier of aluminiumfolie.
Zet nog 10 min. terug in de oven.
Laat ze afkoelen.
Serveer op kamertemperatuur met boter, als u dat lekker vindt.
Vul aan met (45 graden warm) water tot 200 ml.
Schep 80 gr. honing er bij.
Los de gist in dit mengsel op.
Zeef de bloem in de beslagkom.
Druk met de vuist een kuil in de bloem.
Strooi het zout over de rand van de bloem. (niet in de kuil)
Schenk het bananenmengsel in de kuil.
Roer met een vork vanuit het midden rustig wat bloem erdoor.
Laat dit mengsel 15 min rusten.
Meng tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg 7 min.
Geef de boter er bij en kneed nog 3 min. tot een elastisch deeg.
Laat het een half uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 15 gelijke bollen.
Rol ze tot een 12 cm rolletje (punten iets aflopend)
Leg ze in de vorm van een banaan op een met papier belegde bakplaat. (5 rijen van 3 stuks)
Laat 30 min. rijzen, of tot het deeg net niet in volume is verdubbeld.
Verwarm ondertussen de oven op 190 °C.
Verwarm 40 gr. honing in een pannetje en bestrijk de deegstukjes ermee.
Zet de bakplaat ongeveer 15 min. in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
Bestrijk het deeg met de rest van de honing,
Dek losjes af met bakpapier of aluminiumfolie.
Zet nog 10 min. terug in de oven.
Laat ze afkoelen.
Serveer op kamertemperatuur met boter, als u dat lekker vindt.