KookJij

Avocado Salsa - Chinees

Een salsa is een recept dat het midden houdt tussen een salade en een saus.Zijn de ingredienten heel fijn gesneden of eventueel geblend,dan spreekt men meestal van een saus.Een salsa bevat tomaten,vruchten,kruiden en eventueel andere smaakmakers (uien,knoflook,enz.)Het wordt eigenlijk nooit apart gegeten,altijd bij een ander gerecht,zoals gebakken vis,gebraden vlees,een worstje,enz.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocado Salsa - Chinees te bereiden

AVOCADO SALSA (chinees):
*Doe de sesam zaadjes in een droge koekepan en rooster
de zaadjes onder voortdurend bewegen totdat ze geur beginnen af te geven.Zet weg om te koelen
*Doe mirin,ketjap,sesamolie en wasabi in een grote kom en roer goed door.Doe hierbij waterkers,bosui,waterkastanje en peer en roer het geheel goed door elkaar.
*Vlak voor het opdienen de avocado's voorzichtig roeren door
de waterkers massa en bestrooien met de geroosterde
sesamzaadjes.
***
MANGO SALSA:(Internationale keuken)
Doe alle ingredienten in een kom en hussel zorgvuldig door elkaar

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het oorspronkelijke recept wordt gemaak met jicama wortel
(een soort Mexicaans/Chinese zoetige aardappelknol).Ik heb dit vervangen door waterkastanje en peer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst