KookJij

Recept voor Asperges in basilicum saus, zeeduivel met een tomaatje

Een heerlijk asperges in basilicum saus, zeeduivel met een tomaatje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak de asperges zorgvuldig schoon en verwijder het harde eindstuk. Snijd de asperges in stukken van 4 cm lang. Laat de room tot de a inkoken. Laat de boter in een goed sluitende pan smelten. Doe de asperges met het aanhangende water bij de hete boter, voeg wat zout en de suiker toe en laat het, op een niet te hoog vuur, ca 10 minuten licht stoven. Doe vervolgens de asperges bij de room laat het nog eens 5 minuten garen. Bind, indien nodig, de saus met wat aangemaakte maïzena tot de juiste dikte. Breng de saus op smaak met citroensap, zout, witte peper en wat nootmuskaat. Houd 14 hele basilicum blaadjes apart voor de garnering. Vlak voor het uitserveren de rest van de basilicum-blaadjes klein snijden en deze door de saus mengen.

Verwarm een oven voor tot 220º C. Ontdoe de zeeduivel van vliezen en ongerechtigheden.Snijd de korsten van het wittebrood. Doe de gedroogde tomaten samen met het wittebrood in een mixer en draai het heel fijn. Breng het op smaak met zwarte peper. Vet een vuurvaste schaal in met boter. Doe er de warme, droge witte wijn in. Verdeel de zeeduivel in 28 stukjes en kruid die met zout en witte peper. Leg ze dakpansgewijs in de wijn. Bestrooi de partjes met tomatenfarce. Verdeel de boter in vlokjes over de farce en laat de zeeduivel in de voorverwarmde oven in ca 8 minuten garen.

Serveren
Schep onder het midden van elk warm (zwart) bord wat aspergestukjes. Leg boven de aspergestukjes twee partjes zeeduivel, met de tomatenkost naar boven. Leg een van de apart gehouden basilicum blaadjes boven de vis en serveer het direct uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst