KookJij

Appelstroop

Een heerlijk appelstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: onb personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Herman Helpt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelstroop te bereiden

Snij de appels in groffe stukken
• Doe het water in de pan en de stukken appel erin
• Breng het water en de appels aan de kook met de deksel erop
• Laat dit 1 uur koken
• Doe de appelmassa in de passeerdoek en hang deze boven de emmer om het vocht op te vangen
• Maak een knoop in het doek en draai het op zodat de sap eruit geperst wordt
• Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan
• Laat de sap inkoken tot de door u gewenste dikte is bereikt
• Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

LET OP: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorry

Dorry zegt:
Leuk Harry zo'n recept, daar hoopte ik al een keer op. Dit weekend proberen.