Recept
« Terug naar recepten
Antilliaanse gehaktpasteitjes
PT60M
Recept voor Antilliaanse gehaktpasteitjes
Een heerlijk antilliaanse gehaktpasteitjes recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
25 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Bereiding
Snipper de ui.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten
mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, ajinomoto, aromat en versgemalen peper toe en bak dit
mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet
uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4
punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten
goudbruin en gaar.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten
mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, ajinomoto, aromat en versgemalen peper toe en bak dit
mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet
uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4
punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten
goudbruin en gaar.
rita Licher-Hage zegt:
Groetjes Rita.