KookJij

Antilliaanse gehaktpasteitjes

Een heerlijk antilliaanse gehaktpasteitjes recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 25 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Aruba
Keuken: Caraibische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Antilliaanse gehaktpasteitjes te bereiden

Snipper de ui.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten
mee.
Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.
Voeg de selderij, ajinomoto, aromat en versgemalen peper toe en bak dit
mengsel nog 5 minuten mee.
Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet
uitlekken.
Verdeel de vulling over het middeen van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4
punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten
goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rita Licher-Hage

rita Licher-Hage zegt:
Ik zie op de foto bij dit gerecht dubbelgevouwen bladerdeeg. Kan dat ook?

Groetjes Rita.
joop van rij

joop van rij zegt:
De pakketjes alleen met gehakt had ik wel eens gemaakt met rozijnen en krenten nog niet ga ik zeker proberen bedankt