Super makkelijk en super lekker gerecht.
Handig met gasten, want de oven doet het werk en je hebt je handen vrij voor de andere gerechten.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						AARDAPPELSCHIJFJES BOULANGÈRE UIT DE OVEN
						PT80M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			AARDAPPELSCHIJFJES BOULANGÈRE UIT DE OVEN
Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen helemaal hadden voorbereid  en in een
ovenschotel klaargemaakt,  voordat ze naar hun werk gingen. De schotel
werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en
weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit...,
omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven.
Daar komt ook de naam vandaan. Aardappeltjes boulangère ( van de
bakker)
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 80 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe AARDAPPELSCHIJFJES BOULANGÈRE UIT DE OVEN te bereiden
- Super makkelijk en super lekker gerecht.
- Handig met gasten, want de oven doet het werk en je hebt je handen vrij voor andere gerechten.
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal dun in met olijfolie.
- Plaats een laag aardappelschijfjes in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
- Leg dan een ui en knoflook laag op de aardappellaag.
- Ga dan door met aardappel en ui knoflook laagjes tot alles op is, maar eindig met een laatste laag aardappeltjes.
- En peper en zout steeds dun tussen de laagjes Voeg de hete kippenbouillon toe en leg hier en daar een klontje boter op de aardappelschijfjes.
- Besprenkel het geheel vervolgens met tijm. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen voor 1 uur. Verlaag dan de oven tot 120°C en bak nog eens gedurende 20 min.
- De aardappelen zijn mooi goudbruin aan de bovenkant en gaar aan de binnenkant. Test dit door een breinaald in de aardappelen te steken.
 
                    





 
					

Petra Wiggers zegt: