Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelpannenkoeken
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelpannenkoeken
'Raggmunk' is de naam van deze Zweedse aardappelpannenkoekjes. Een beetje zoals de Zwitserse rösti, maar dan in miniversie. In Zweden worden de koekjes met varkensvlees en rode bosbessen gegeten.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Zweden
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									hln
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelpannenkoeken te bereiden
- Schil de aardappelen.
 Meng de bloem met de melk en het ei tot een glad beslag.
 Rasp de aardappelen fijn in lange sliertjes.
 Doe de geraspte aardappelen in het beslag, voeg een snuif zout toe en meng voorzichtig met een vork.
 Doe een klontje boter of ghee in een grote braadpan of koekenpan en laat smelten op een matig vuur tot hij bruist.
 Schep per pannenkoekje telkens één volle vork van het beslag in de pan. Druk het hoopje goed aan tot een egaal koekje. Leg de pan vol.
 Bak de pannenkoekjes in ongeveer twee minuten goudbruin.
 Draai ze met een spatel om.
 Laat de pannenkoekjes verder bakken op een zacht vuur tot de binnenkant gaar is.
 
                    





 
					