KookJij

Aardappelpannenkoeken

'Raggmunk' is de naam van deze Zweedse aardappelpannenkoekjes. Een beetje zoals de Zwitserse rösti, maar dan in miniversie. In Zweden worden de koekjes met varkensvlees en rode bosbessen gegeten.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpannenkoeken te bereiden

  1. Schil de aardappelen.

    Meng de bloem met de melk en het ei tot een glad beslag.

    Rasp de aardappelen fijn in lange sliertjes.

    Doe de geraspte aardappelen in het beslag, voeg een snuif zout toe en meng voorzichtig met een vork.

    Doe een klontje boter of ghee in een grote braadpan of koekenpan en laat smelten op een matig vuur tot hij bruist.

    Schep per pannenkoekje telkens één volle vork van het beslag in de pan. Druk het hoopje goed aan tot een egaal koekje. Leg de pan vol.

    Bak de pannenkoekjes in ongeveer twee minuten goudbruin.

    Draai ze met een spatel om.

    Laat de pannenkoekjes verder bakken op een zacht vuur tot de binnenkant gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst