KookJij

Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Een heerlijk aardappelbrood met spekjes en rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Rudolphs Bakery
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelbrood met spekjes en rozemarijn te bereiden

Schil en snijd de aardappels in vieren. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Ris de rozemarijn en hak de naalden fijn. Meng de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn. Roer door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor. Voeg de melk toe en kneed het deeg goed door. Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in. Rol het deeg tot een pil en laat het deeg in het cakeblik op een warme plaats circa 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst