KookJij

Warme buffetgerechten

Datum: 7 maart 2012 Categorie: Column, Oproepjes, Recepten Reacties: 9

Hoi,

Ik zoek enkele warme buffetgerechten voor een groep van 15-20 personen die ik makkelijk vooraf kan maken, zoals beenham met een saus of kipfilet in een saus. Heeft iemand een goed idee of recepten voor mij?

Alvast bedankt, Paul

By: Paul Frenken

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

dini

dini zegt:
een gehaktbrood

gehakt naar keuze mengen met een ei,fijngesneden soepgroenten(keukenmachine)en zakje nasikruiden

goed kneden en in een cakevorm drukken
in de oven bakken en serveren met een pindasaus en stokbrood
dini

dini zegt:
een hartige taart zonder bodem

Quiche Lorraine
• Ingrediënten
o 2 uien, in ringen gesneden (fijn)
o 1 prei, in ringen gesneden(fijn)
o 1 rode Spaanse peper, in ringen (lepeltje sambal)
o 1 teentje knoflook, geperst
o 150 gram mager ontbijtspek, in dunne reepjes(of 200 gram gerookte zalmreepjes)
o 4 of 5 eieren
o 200 gram creme fraiche (of finesse van blueband)
o 200 gram geraspte kaas (light bv milner)
o peper, zout
o Provincaalse kruiden
o olijfolie
• Bereiding:
o Oven voorverwarmen op 190 graden
o Ovenvaste schaal invetten met de olie

o Zet de schaal voor ± 25 minuten in de oven


prei en ui even aanfruiten dan alles door elkaar mengen
Kan ook als dikke omelet in koekepan of in muffinvormpjes
Variatie met gerookte zalm ipv spek
Linda

Linda zegt:
Paarde worsten.

2 kgr -worsten
500gr- ajuin
250gr-prei
300 gr-wortels
1 doosje tomaten puree (dubbel geconcentreerd)
1 brik tomaten gezeefd
1 bokaal voetselder (680gr -netto 420gr)

Ongeveer 2 liter water aan de kook brengen,met 3 bouillon blokjes,
als het kookt, de worsten in leggen,
na 10 min koken de worsten doorprikken,om het vet en de lucht uit te laten,
meermaals herhalen !!! Als ze goed doorprikt zijn moeten ze onder staan.
Ongeveer een 15 min laten koken.

Alle groenten apart grof snijden,
ajuin glazig stoven (wat zout op doen, dan bruint hij niet)
prei bij doen,
tomaten consentraat onder roeren
blussen met sap van de bocaal selder,
selder bij doen, wat snijden voor de draden
brik tomaten bij doen, +4 à 5 pollepels ontvette bouillon van de worsten,
na +-10min koken, MIXEN;PROEVEN !!!! Peper -zout? Of nog een bouillon blokje?
De worsten in de groenten saus leggen, ze moeten onderstaan.
Eventueel nog wat bouillon bij doen.
Tijm, laurier, en nog eens proeven, 1/2 of een gans klontje suiker bij doen,
deksel op, en zacht laten stoven +- 2,5 à 3 uur, tot het vel van de worsten bijna verdwenen is.

Gesmakelijk!
jurgen

jurgen zegt:
tagliatelle met scampi, tagliatelle (50 gr droog = 120 a 150 gr gekookt) al dente koken => afgieten en volledig afkoelen onder spoelend water
na koelen afkoelen met olie overgieten (liefst niet stollende => soja of saladeolie)
scampi's pellen, ontdarmen en op een zeer hoog vuur afbakken tot glazig binnenin
bestrooien met zout en peper (zwarte) na afbakken
saus: voor 1,25 liter (of 6p)=> 70 gr tomatenpasta, roux +/- 70 gr, 40 gr garnalenglacce of visfond, 470 gr volle melk, 470 gr water => alles samen in pot laten opkoken (steeds blijven roeren) bijkruiden indien nodig
dag van bediening => water opzetten en laten koken => pasta in storten en max 1 min laten wellen, afgieten en in bain marie of warmhoudschaal plaatsen
saus in microgolf of lichtjes opwarmen=> wanneer warm=> scampi er in en max 1 min op vuur=> alles in warhoudschaal
makkelijk self service
Dymphyna

Dymphyna zegt:
Beste Paul,
Een mooi recept vind ik altijd, en doet het ook goed: kip met citroen en olijven.
Neem kip dijen zonder bot, kipdrumsticks en evt. drumstick met het dijtje er nog aan.
Zout en peper de stukken.
Zet een grote pan op de warmte bron met een flinke scheut olijf olie, met daarin 2 uien in stukken gesneden, 3 tenen knoflook in stukjes, en een stuk verse gember van ongeveer 4 cm, fijn geraspt, en laat alles zachtjes warm worden.
Neem een andere pan en bak de stukke kip aan , en doe ze over in de andere pan.
Als je alles hebt gebakken, (misschien wil je ook stukken kipfilet, maar dat word wat droger) roer alles om en voeg er wat saffraan aan toe, en twee citroenen in stukken gesneden (het liefst ingemaakte citroenen) en een glas water en laat op een zacht vuurtje lekker sudderen, door de saffraan krijgt de kip een mooie kleur.
Dat kun je op de zelfde dag doen als je het nodig hebt, je hebt er geen omkijken meer na, zo'n 2 uurtjes, opwarmen vind ik geen optie. Op het laatste moment voeg je groene olijven naar smaak toe.
Je kunt er witte rijst bij serveren. Je kunt bv van kipfilet sate maken, dan heb je twee vliegen in een klap, witte rijst met sate, of de citroen kip met rijst.
Daar bij zet je dan een grote schaal met aangemaakte komkommer.
Hopelijk heb ik je een idee wat bij je past kunnen toevoegen.

Succes, Dymphna.
anna

anna zegt:
Leuk recept, Dymphyna! Zou je deze ook willen toevoegen op KookJij?

Groetjes,

Anna.
KookJij.
monique

monique zegt:
varkensfricandeau met champignonroomsaus:
(voor 20 personen):
-5 kilo varkensfricandeau
-3 pakjes croma
-2 busjes tuinkruiden aromat
-6 laurierblaadjes
-4 runderbouillonblokjes
-4 dozen champignons
-4 pakjes slagroom
bereiden:
-de fricandeau goed dik kruiden met de tuinkruiden aromat
-de boter smelten in de pan en de fricandeau rondom bruin bakken
-een laag kokend water erbij doen zo dat de fricandeau net niet voor de helft onder water staat
-de bouillonblokjes en laurierblaadjes erbij doen, het vuur heel laag zetten, deksel schuin op de pan en het vlees ruim 3 tot 4 uur laten pruttelen
-de champignons in plakjes snijden
-het vlees uit de pan nemen en de champignons in het braadvet licht bruin bakken
-het vlees in plakken snijden
-de slagroom in de pan doen en goed doorwarmen
-het vlees terug in de pan doen en ongeveer 15 minuutjes laten meepruttelen

dit gerecht is heerlijk met stokbrood en een lekkere rundvleessalade (kan je evt kant en klaar kopen) en natuurlijk wat gevulde eieren (eieren koken, dooier eruit halen, mengen met wat mayonaise, peper, zout en peterselie en terug erin doen) gevulde kerstomaatjes (tomaatjes uithollen, een blikje tonijn mengen met fijngehakte augurk, mayo, tomatenketchup en dat terug in de tomaatjes proppen, asperges opgerold in ham......
monique

monique zegt:
dan heb je nog pittige drumsticks, heel simpel te maken:
-2 kilo kipdrumsticks
-3 zakjes kipkruiden
-2 flesjes chilisaus
-3 bouillonblokjes

-de kipdrumsticks 20 minuten koken met de bouillonblokjes
-uit het kookwater halen en in een ovenschaal leggen
-kruiden met de kipkruiden
-in een voorverwarmde oven van 250C bruin bakken, maar na 15 minuten even eruit nemen en de chilisaus erover schenken
-verder bakken tot ze bruin zijn

dan nog iets heel lekkers:
-2 kilo speklapjes
-peper, zout
-2 flesjes chilisaus

-de speklapjes in vierkanten snijden (meestal is dit 1 speklap 3 x doorsnijden)
-kruiden met een beetje peper en zout
-uitbakken op middel vuur tot ze lekker knapperig en bruin zijn
-de chilisaus erbij doen en even doorwarmen
monique

monique zegt:
-Kipfilet in blokjes.
-Rode paprika's.
-Ananas in stukjes.
-Lenteuitjes.
-Champignons.
-Bloem, roomboter, room en bouillon voor de saus (roux).
-Aromatpoeder met tuinkruiden

-De kipfilet aanbakken tot deze mooi bruin zijn.
-Uit de pan nemen en in het vet de paprika's en champignons bakken.
-Uit de pan nemen en in dezelfde pan een roux maken van de roomboter, bloem, bouillon en als laatste de room.
-De kipfilet terug erbij doen.
-De paprika, champignons en ananas erdoor roeren.
-Alles goed doorroeren en als laatste de lenteuitjes in ringetjes erdoor roeren en afkruiden met aromatpoeder.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten