Timing
Datum: 13 mei 2017 Categorie: Column Reacties: 1Je moet ze de tijd geven. Geduld, daar komt het op neer. Anders hap je harde, nauwelijks smakende brokken weg. Af en toe even voelen, zachtjes knijpen. Testen. Veert het al wat mee? Hoeveel? En dan op een dag denk je, hij kan! Met een écht scherp mesje kap je de punt met stokje en al eraf, maakt een insnijding en dan ga je in cirkels rond en ‘stroopt’ het vochtige velletje zich op voor het mesje tot de zwaartekracht wint en het velletje valt.
Het vlees is nat, het mes en je vingers ook. Het vocht druipt op je bord. Dan in vieren delen en het klokhuis eruit. Als je het haalt, want alles glibbert. Maar dan hap je van je eerste partje peer en ‘smelt’ het in je mond. Zalig! Voor je het weet is ie op. Maar er ligt er nog een: voor morgen. En ondertussen nieuwe kopen en weer geduldig wachten en van tijd tot tijd eens knijpen. Is ie al zacht? Genoeg gerijpt? Het is allemaal een kwestie van timing, écht!
Cor Snijders
Mark Klaver
Jordy
Bas doolaar
Harry Löhr
André