KookJij

Prijsvraag inzending door Cindy Hagens (nr 2)

Datum: 6 januari 2010 Categorie: Wist je dat?, Column Reacties: 4

Vertwijfeld kijkt Marc van de boardingpas in zijn
hand naar het bord boven zijn hoofd.
“KL-517 now boarding” leest hij. Het flitst door zijn
hoofd: ”Wat nu?” Zijn bagage is al in
het vliegtuig, het kostbare kleine pakje goed weggestopt…

Op een halve dag vliegen bij Marc vandaan kijkt Anita
op haar horloge. Het vliegtuig kan elk moment opstijgen.
Ze glimlacht: “Met kerst zal hij hier zijn, alle ingrediënten
voor de kerstmaaltijd heb ik al in huis.”

"Wat nu?", dat dacht hij een jaar geleden. Vandaag precies een jaar geleden, stond Marc hier op ditzelfde vliegveld. Te wachten, op deze zelfde vlucht. "KL-517 now boarding..." Deed hij hier goed aan? Hier was zijn hele leven. Zijn familie. Zijn ouders. Zijn zusje. Zijn vrienden. Alles. Wat had hij nou te zoeken in dat verre Nederland? Wat wist hij nou eigenlijk van dat land? Ja, Amsterdam had hij wel eens van gehoord, maar verder?

Hij leek wel gek, alles op geven voor een meisje dat hij alleen maar via internet kende. Ja, oke, ze hadden uren lopen chatten. En ja, hij had haar ook gezien. Eerst wat foto's, maar later ook op de webcam. En de laatste tijd had hij zelfs uren lopen bellen met Anita. Het klikte gewoon. Bij haar, kon hij zijn wie hij was. Hij hoefde zich niet anders voor te doen.

Maar zou Anita wel zo zijn als ze zich voordeed. Straks zou hij haar voor het eerst in het echt zien. Wie weet zouden ze elkaar niets te zeggen hebben. Misschien was die klik er alleen over die grote afstand. Hier wist Marc wat hij had, maar daar???

"KL-517 now boarding..." Marc sprintte naar het vliegtuig. Wat maakt het ook allemaal uit. Mocht die klik er niet zijn, dan gaat er altijd wel weer een vliegtuig terug....

Nu een jaar later weet Marc het zeker "KL-517 now boarding..." Hij gaat naar huis. Hij gaat naar Anita. Wat is er afgelopen jaar veel gebeurd! Anita stond hem een jaar geleden op te wachten op Schiphol. Hij zag haar voor het eerst in real-life, maar het was als vanouds, alsof hij haar al jaren kende. Ze genoten van elkaar vanaf de eerste minuut. Aan teruggaan dacht hij geen moment. Ja twee weken geleden was hij terug gegaan, om zijn familie weer eens te zien, maar nu, ging hij naar huis. Daar zou Anita op hem wachten. Kerst was voor hun tweeën, of nou ja tweeën, stiekem al een beetje voor hun drieën, want dat kleine wondertje in Anita mocht hij nu toch ook al wel meetellen. Haar buik begon al behoorlijk te groeien.

Thuis zou hij een verrassing voor Anita hebben. Met het kerstdiner zou hij een kostbare kleine pakje te voorschijn halen. Een ring... Ja, 2010 zou hun jaar worden... "KL-517 now boarding" Naar huis.

Cindy Hagens


Mede mogelijk gemaakt door Food & Fun

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Gefeliciteerd met je 2e plaats!

Groetjes,
Anna
KookJij
Cindy

Cindy zegt:
Bedankt! Jammer dat ik niet gewonnen heb, maar jullie hebben een terechte winnaar uitgekozen!
mia7

mia7 zegt:
Ow! Dit verhaal zag ik niet staan ! Nou ook goed hoor ! Lief hoe jij het Noortje gunt :)
Noortje

Noortje zegt:
Bedankt Cindy, jouw verhaal is ook mooi !

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten