KookJij

Onze oude dag; nog even niet!!

Datum: 31 augustus 2011 Categorie: Algemeen, Eten en Drinken, Column Reacties: 6

Holadio!

Natuurlijk zal je volgende stek er één zijn waar een ieder zich thuis zal voelen. Al blijf ik het jammer vinden dat je van je huidige stekkie afscheid gaat nemen. Ik had nog wel zo'n leuk plannetje bedacht voor jouw landgoed. Een gezellig parkje voor oude van dagen, dat leek me wel wat. Zijn wij in ieder geval verzekerd van een leuke plek in de toekomst.
Met een dementerende schoonmoeder en een Altzheimerende moeder ga je daar wel eens over nadenken.

Het zou toch mooi zijn als we elkaar een beetje in gaten kunnen houden? Al moet ik er werkelijk nog niet aan denken om zo nu en dan de weg compleet kwijt te zijn. Misschien kunnen we onze kids wel omkopen om zich te laten omscholen. Vier kinderen en een nep-kind moeten toch voldoende zijn om ons heerlijk te laten vertroetelen op onze oude dag. Of draaf ik nu door?
Maar ik snap best dat het je zo nu en dan teveel wordt. Het is ook een enorme klus om alles in toom te houden, zoals een appelboom die bijna je dak verpletterd had. Gelukkig hielden wij daar zakken vol appels aan over die inmiddels verwerkt zijn in appeltaarten en moezen.
Een eik die boven alles uittorent. (Die overigens zeer geschikt zou zijn om een boomhut in te bouwen.) Zo is er veel dat zo nu en dan een kopje kleiner gemaakt moet worden. En dat is veel als je dat in je uppie moet doen.
Hoe is het overigens met de tomatenplanten die je van manlief hebt gekregen? Nog wat kunnen oogsten? Helaas is onze tomatenoogst compleet naar de vaantjes, zoals onze gebruikster Hilde placht te zeggen. Zonde, ik had al leuke recepten opgescharreld voor chutney 's en dergelijke. Volgend jaar beter.
Trouwens, ik zag bij ons om de hoek een leuk huis te koop staan, misschien iets voor jou? Met een behapbaar tuintje, waar jouw tafel makkelijk in past. Kunnen we elkaar toch in de gaten houden mocht dat in de toekomst nodig zijn.
Al moet ik toegeven dat ik waarschijnlijk niet geschikt ben als verzorgende. Ik heb daar geen geduld voor, ben ik bang. Ik heb daarom enorm veel respect voor alle vrouwen en mannen die daar hun beroep van hebben gemaakt; chapeau!
Ik mag graag geloven dat ik andere, goede kwaliteiten heb.

Hoor ik het van je als de appels geoogst moeten worden? Kom ik je helpen en kunnen we best na gedane arbeid een heerlijke appeltaart bakken als beloning.

Afgesproken?

Knuf, An.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

C.Uitham

C.Uitham zegt:
Appeltaart dat eet wat gemakkelijker dan moorkoppen.
christina1

christina1 zegt:
Anna, ik leef met Nicolien mee. Het betreft toch N. Een resort voor ouderen leek mij zo'n goed idee. En nu gaat ze weg. Alle begrip, hoor N.
Sterkte Chris.
Anna

Anna zegt:
Ok, Cor,
Dat is waar, maar je vrat dat geval toch gewoon op zonder vorkje, dus wat is het probleem? Haha:D:D
Anna

Anna zegt:
Chrissie, alles zal goed komen. Ze is al druk aan het shoppen voor een ander "paleisje". Maar ik zal haar stekkie zeker gaan missen!:p
derbyke

derbyke zegt:
Nou Anna als ik nog eens verhuis ... lekker naar het buitenland de zon en genieten van ons pensioen .Maar daar zullen we nog wel even op moeten wachten .Tof hoe je het beschrijft " alles naar de vaantjes ":)Tot horen xxx
Anna

Anna zegt:
Haha! Nou, dat zou mij ook wel wat lijken hoor, hup! Alles inpakken en op naar de zon!:D Alleen is mijn (v)echtgenoot teveel gesteld op de winters hier, brrrr...:p Dus voorlopig nog maar genieten met zwagerlief van de vakanties op ons heerlijke Tenerife;)
Tja, een beetje triest van de tomaten; maar beter zij naar "de vaantjes" als wij, toch?;);)Knuf uit een zonnig Nederland!
XX

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten