KookJij

Koken met liefde

Datum: 12 februari 2015 Categorie: Inspiratie, Recepten Reacties: 1

Nog twee nachtjes en het is Valentijnsdag, de dag van de liefde! Maak jij je Valentijn blij met een kaartje, cadeautje of met gezellig samen zijn? Voor de mensen die nog op zoek zijn naar een idee voor Valentijnsdag hierbij een heerlijk Valentijnsrecept en je hebt meteen een leuke activiteit.

Onder het motto vrouwen houden van koken en mannen van pizza is dit een ideale combinatie voor Valentijnsdag. Ga gezellig samen aan de slag in de keuken om vervolgens te genieten van de zelfgemaakte pizza.

Samen kokkerellen geen succes? Verras je geliefde dan met een heerlijke hartvormige homemade pizza! En voor diegene die niet zo van hartjes houden in het rond of vierkant is het net zo leuk en lekker!

Valentijnsrecept-pizza-hartvorm

 

Pizza di Amore

Ingrediënten voor pizzadeeg:

250 gram bloem
10 gram gist (zakje)
125 ml water
Snufje zout
Scheutje olijfolie

Meng de bloem, gist en zout in een kom, maak een kuiltje en voeg het water en olijfolie toe. Kneed totdat het een elastische deeg is. Laat het deeg een uur rusten op kamertemperatuur.

Ingrediënten voor de topping:
Pizzadeeg
6 romatomaten
50 gram Prosciutto di Italia
Mozzarella (125 gram)
Artisjokharten (80 gram)
Snoeptomaatjes (4 stuks)
Rode peper (1/2 stuks)
Rode ui (1/3)
Basilicum 5 blaadjes
Pizzakruiden naar smaak
Peper en zout naar smaak
Rucola voor garnering

1. Ontvel de tomaten en snijd in kleine stukjes. Snijd de artisjokharten in stukjes, de rode ui en prosciutto in reepjes en de basilicum en peper fijn.
2. Rol het deeg uit, maak een hart en leg het deeg op een ingevette bakvorm.
3. Verdeel de stukjes tomaat over de bodem en strooi er de pizzakruiden over en breng verder op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de mozzarella, ui en rode peper over de pizza en maak de pizza af met de artisjokharten, prosciutto, basilicum en snoeptomaatjes.
5. Bak de pizza gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op circa 200 graden.
6. Garneer de pizza met rucola en geniet heerlijk samen van een homemade Valentijnspizza!

Tip: heb jij iets meer haast of wat minder kookzin.. als je een kant-en-klaarpak voor pizzadeeg gebruikt hoeft het maar vijf minuten te rusten. Tomaten ontvellen gaat gemakkelijk als je ze inkruist en even in kokend water houdt maar helemaal turbo kan met een pot pastasaus.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Weer een heerlijke pizza-hart ziet er verdorie lekker uit;-) groetjes Hilde

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten