KookJij

Kakvogeltjes

Datum: 20 maart 2011 Categorie: Nieuws, Eten en Drinken, Column Reacties: 7

Hoi An,

Een duifje in de tajine? Geweldig, ik hou me aanbevolen!! In deze tijd van het jaar nemen een aantal duiven weer hun tijdelijke intrek in de grote eik naast het huis. Het is een ware invasie, die ervoor zorgt dat ik elk jaar overweeg om de eik stiekem om te zagen. Weg ermee, want ik geloof oprecht dat ze mijn boom hebben uitgekozen voor hun sanitaire stop. Kennelijk bevalt het ze er prima want ze blijven een aantal weken en poepen als bezetenen op de ramen en de auto. Als we niet uitkijken zijn we zelf ook niet veilig. Getver, geen fatsoen hebben die beesten. Ik gun heus iedereen het zijne, maar die duiven zijn echt een straf. Waarom ze mijn boom uitkiezen is mij overigens een raadsel. Zijn ze op doorreis? Of zit er iets in de ontluikende blaadjes van de eik waar duiven dol op zijn? Ik begrijp er helemaal niets van. Is er misschien iemand die mij het antwoord op dit vraagstuk kan geven? Een oplossing voor het probleem zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.

Je begrijpt dat ik op dit moment geen enkele moeite heb met het verorberen van een duifje. Barbaars? Welnee, het is gewoon gerechtigheid. Niet dat ik ooit een duif gegeten heb, maar de smaak van wraak zal ongetwijfeld heerlijk zoet zijn. De kakkers! Het wordt ongetwijfeld een feestmaal.

Als het binnenkort eens echt lente wordt, met bijpassende buitentemperatuur, dan kunnen we de tajine gewoon bij mij op de tuintafel zetten. Het liefst zonder deksel, zodat mijn belagers goed kunnen zien wat er zoal met een onfortuinlijk duifje kan gebeuren. Wellicht kiezen ze dan in het vervolg een andere boom. Want vriendelijk vragen om direct te willen verhuizen helpt niet. Of denk je dat deze vorm van lik-op-stukbeleid te ver gaat? Want dan wachten we gewoon nog even. Over een paar weken is mijn wraakzuchtige bui wel weer voorbij.
Lieve groet,
Nicoline

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Ach, het scheelt:p Duifjes poepen alleen in stilstand. Misschien je karretje een paar meter verderop parkeren?
Of gewoon in plaats van zo'n glimmende zwarte, een auto kopen in vogelpoepjeskleur? Haha!!
XXX An.:p:p
crabcocktail

crabcocktail zegt:
Alleen in de pan zit wel een postduifje, die worden normaliter netjes in hokken gehouden een wee gebeente een postduivenliefhebber ziet dat ze de pan ingaan;) :D Niettemin wordt bij het uitdunnen ook daar vaak menig duifje geslacht, geplukt en gebraden. Een delicatesse, lekkerder dan kip.
nicoline

nicoline zegt:
Nou, ik wordt nieuwsgierig naar de smaak van een duifje hoor. Volgens mij kunnen ze best vliegend poepen hoor, de auto staat al zover mogelijk voorbij de boom. Of misschien doen ze gewoon een wedstrijdje verpoepen....:)
Lieke

Lieke zegt:
Ik dacht dat jij zo'n natuurliefhebber was? Dus ze mogen overal zitten, behalve in jouw boom. Als het een koppeltje is dan kun je je verheugen op een mooi nestje in je boom binnenkort, en reken maar dat ze er elk jaar weer terugkomen!
Nicoline

Nicoline zegt:
Zeker ben ik een natuurliefhebber. Maar geen liefhebber van enorme hoeveelheden poep op ramen, deuren, auto of mijn hoofd. Het is ook geen stelletje. Het zijn een boel stelletjes. En ze mogen best in mijn boom, ik zou het alleen fijn vinden als ze een andere boom uitkiezen. Er staan er genoeg in mijn tuin waar ze van harte welkom zijn. Maar waarom ze nou precies een voorkeur hebben voor deze boom.....?:)
Anna

Anna zegt:
Ik denk dat ze het gewoon heel leuk vinden om jouw shitty-face te zien:p:p, waar ze vanuit die positie goed zicht hebben, hahaha!!:D:D
Kingsizedick

Kingsizedick zegt:
Ik vind dit een zeer dieronvriendelijk bericht. Weg ermee!!!:(

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten