KookJij

Inktvis slachten....

Datum: 4 mei 2012 Categorie: Column, Kooktechnieken, Eten en Drinken Reacties: 1



Je hebt zo'n ontstellende zin in calamares en je hebt mensen zover gekregen dat ze recepten op KookJij zetten. Ook heb je de visboer gepresst om inktvis voor je mee te nemen, maar dan....

De visboer leidt z'n verhaal heel mooi en spannend in, maar het komt er op neer dat hij GEEN VERSE inktvis heeft kunnen krijgen!!!!!

Je verblikt of verbloost niet en neemt dan maar die diepgevroren doos vol inktvisjes mee. Thuisgekomen wil je natuurlijk gelijk een recept uit proberen en dan komt de schrik, terwijl je de doos openmaakt: Kraalronde, glanzende oogjes kijken je aan; een kop lijkt uit een lijf te komen. Maar..."een stoere meid is op het slachten voorbereid!!!"

Na het slachten heb ik de inktvis bereid (zoek: calamares fritos, estilo Canario) en heerlijk gesmuld.

By the way: Inktvis schoonmaken doe je zo:

Pijlinktvis schoonmaken



  1. Trek aan de kop en het lijf, met de kop komen de ingewanden er uit.

  2. Snijd de tentakels van de kop, net onder de ogen of lager. Als je het net onder de ogen doet moet je de bek er ook uitknijpen.

  3. Steek hand of vinger in het holle lijf en haal de doorzichtige harde ossesepia eruit. Maak de zak goed leeg en spoel het daarna uit met vers water.

  4. Trek het dunne paarsachtige velletje van huid en snijd de vinnen er ook af. Je houdt een wit zakje over. Je kunt het velletje en de vinnen ook laten zitten als je de zakjes vult. Dat geeft een leuk effect. Het is dus niet anoodzakelijk om het velletje eraf te halen.

  5. Spoel het nogmaals af en dep het droog met keukenpapier.


By: Gea

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Derbyke

Derbyke zegt:
Hallo Gea,


Hoedje af om daar aan te beginnen. Al goed dat ze niet meer leefde brr krijg kippenvel op de manier dat je eraan begint.
Het voornaamste is veel werk maar de moeite waard en een pracht recept een dikke tien.
Groetjes van ons 3tjes ;-) :-) ,-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten