KookJij

Help, mijn broek zit te strak!!

Datum: 13 januari 2011 Categorie: Oproepjes, Eten en Drinken, Column Reacties: 10

We hebben het weer gehad. Alle feestdagen zijn weer voorbij. Naast de Sint, Kerst en Oud en Nieuw worden de laatste twee maanden van het jaar in onze familie gekenmerkt door een reeks aan verjaardagen. Er lijkt dan ook geen einde te komen aan de stroom aangeboden heerlijkheden. Uiteraard probeer ik al die verleidingen zo veel mogelijk te weerstaan, maar nee zeggen is nooit mijn sterkste karaktereigenschap geweest. Bovendien is het niet aardig om elk lekker hapje, waar zoveel zorg en aandacht aan is besteed, te weigeren. Toch? Of probeer ik hiermee nu mijn eigen slappe geschrans te rechtvaardigen?

Hoe dan ook, het is weer januari (met slechts 2 onontkoombare verjaardagen), dus tijd voor actie! Net als veel anderen, ben ik fanatiek gestart met het wegwerken van het zo onzorgvuldig aangegeten spek. En ik moet zeggen, niet zonder succes: de eerste kilo is al verdwenen. Dat is goed nieuws, want meestal haak ik na een dag of wat al weer af wegens gebrek aan resultaat. Ik ben van het snelle werk. Snel eraan eten, dan ook snel weer weg eten, die extra kilo’s. In het afgelopen jaar kwam ik er achter dat dat vrij lastig is met een traag werkende schildklier, maar wellicht beginnen de medicijnen nu eindelijk hun werk te doen. Het is in ieder geval fijn dat KookJij ook een catagorie dieet en slankrecepten heeft. Dat zal mij zeker helpen.

Al met al vind ik dat het jaar goed van start is gegaan. Een klein succes is in de eerste dagen behaald en smaakt naar meer. En is een goed begin niet het halve werk?

Ik roep dus, net zoals in ieder ander jaar dat 2011 MIJN jaar wordt en net als elk ander jaar verwacht ik dat dat zo zal zijn. Ondanks alle kleine of grote tegenslagen en teleurstellingen, die dit jaar ongetwijfeld ook zal brengen, vertrouw ik erop dat er ook weer heel veel moois te beleven valt. Zodat we aan het einde van 2011 kunnen zeggen dat het een prachtig jaar is geweest.

Ik wens iedereen een geweldig 2011 toe. Dat al jullie wensen maar uit mogen komen.
En degenen die, net als ik, een poging doen om weer goed in hun broek van 2010 te passen: HEEL VEEL SUCCES!!

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Ik zeg: "het komt goed, skatje!"

XXX
An.
djmagich

djmagich zegt:
Wat een heerlijke column. Ik loop ook weer bij de sportschool om er wat af te krijgen, ben ook al 1,5 kilo kwijt, maar er moet nog meer af!
grietje56

grietje56 zegt:
Na de ongewenste relatie met die Mexicaan in Anna's (laatste)column heb ik ook weer ff de story (of a lot op peoples lifes) van Nicolien gelezen. Of je nou vecht met een Mexicaan of de pondjes, het blijft lastig!!
Van een Mexicaan weet ik alleen dat ze erg HEET.....................eten :p
Wat die pondjes betreft..ja, ik heb ze in de verkoop!! Geen goede voornemens voor 2011, gewoon mijn leven leven en blij zijn met wat ik heb. ;)
Mocht dat teveel zijn, dan zij het zo (Amen).
Tot nu toe heb ik altijd nog een goed "buik-gevoel" bij deze site en zijn lekkere recepten! :)
Ik laat jullie dan ook graag weten: blijf gezond, tevreden en gelukkig met dat wat je hebt! En beleef je leven zoals het op je weg komt......
Dan heeft "weg" een andere betekenis ;)
Dag lieve Anna en Nicoline, blijf vooral jezelf! :)
grietje56

grietje56 zegt:
O ja, nog ff dit: heb twee weken geleden een nieuwe rok gekocht! Ik zeg tegen mijn vriendin: "ik ben afgevallen"!!!! Jeahhhhhhh.....:):):)
Kom ik thuis en zie dat ik de rok een maat te groot heb gekocht.....:p:p:p;);)
Anna

Anna zegt:
Whahahahaha!
Ten 1e: Je hebt helemaal gelijk, weiffie! Ik wilde Nicoline voorstellen om wat van haar over te nemen, maar het transport is een beetje lastig, hihi!
Ten 2e: dat is dus een remedie; gewoon kleren kopen die maatje grote zijn, valt het altijd mee!!:p:p
Je bent een lieverd, JP!;);)
Knuf,
Anna.
Nicoline

Nicoline zegt:
Hahaha, maar ik wil eindelijk weer wat minder van mezelf!! Ik vind mezelf gewoon wat veel, zeg maar. Maar verder wel tevreden hoor;)
Anna

Anna zegt:
Zo is dat, als je maar tevreden bent!!!:D:D
Enne..... minder van jezelf??? Dat is zonde:p:p
Je bent gewoon een pracht-wijf!!:D
grietje56

grietje56 zegt:
Zo is het vaak wel Anna, die spiegels zijn funest! het is niet wat je ziet maar wat je denkt te zien! Kijk eens in jezelf en vergeet dat stukkie glas, het zegt meer over een ander dan over dat wat jij bent! Nix kilos of pondjes teveel of te weinig! Ik doe niet mee aan die maniputalitie van al die bladen, tijdschriften en tv-uitzendingen......nogmaals, leef je eigen leven en ga voor het goede in jezelf, dan straal je dat ook uit!! Weg met al die dieeten....ik maak er mest van..lol.
Blijf jezelf aub. makkelijk gezegd, ik weet het, maar als je eenmaal jezelf ziet als dat wat je bent is het een makkie....Just me,...what you see is what you get....en dat is meer als eens de binnenkant en niet de butenkant...;)
Nicoline

Nicoline zegt:
Ja hoor, ik ben het best met jullie eens. Tenminste voor het deel dat je best een prima mens bent, hoe je er ook uit ziet. Maar ik geloof toch dat ik blijer ben met mezelf als ik wat kilo's minder weeg, en dan streef ik echt niet meer naar het ideale, maar wel naar een spiegelbeeld waar ik me prima bij voel. Dus toch maar ff op dieet. What you see is what you get, but I'd like to feel good about what I see ;).
Liske

Liske zegt:
Groot gelijk Nicoline, zo denk ik er ook over. Beetje meer beweging(half uurtje lopen per dag) en beetje minder suiker en vet, veel hoef ik er niet voor te doen maar toch wel lekker als die lievelingsbroek je weer lekker zit!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten