KookJij

Gehaktbal? Hoe?

Datum: 14 december 2011 Categorie: Column, Vraagbaak, Recepten Reacties: 29

Er zijn zoveel recepten voor gehaktballen. Iedereen maakt ze op zijn eigen manier.

Zelf maak ik mijn gehaktbal altijd:


  • gehakt

  • zout

  • peper

  • paprikapoeder

  • knoflook

  • ui


En soms nog wat extra ingrediënten. Nu vroeg ik mij af, wat is nou het lekkerste gehaktballenrecept? Wie oh Wie kan mij hier aan helpen?

Harry

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

gerie

gerie zegt:
Beste Harry,

Het volgende recept van mijn moeder gebruik ik altijd:

250gr halfom gehakt
250gr rundergehakt
drie theelepeltjes gehaktkruiden
een eetlepel grove mosterd (liefst grunningse)
1 ons cheddarkaas in piepkleine blokjes
5 beschuiten

Wrijf de beschuiten klein.
Doe beschuiten, kruiden, mosterd bij het gehakt en meng ze tot een massa.
Voeg de kaas toe en draai er ballen van.
Braad ze in croma en smul ze.
monique

monique zegt:
Hallo Harry,
Hier nog een ballen recept, heel makkelijk en heel simpel maar erg lekker!
-500 gram gehakt
-1 zakje uiensoep (de poedervorm van honig)
-aromatkruiden en peper
-1 ei
-een klein beetje water of melk

Alles goed mengen en een half uurtje laten staan.
Ballen ervan draaien.
Naar smaak kan je ze paneren.
Bruin bakken en dan op laag vuur met een bodempje water laten pruttelen.
Smakelijk!
carmen giskes

carmen giskes zegt:
Hai Harry, heb je m'n recepten al gelezen van fricandel goreng en fricandel pan?
Groetjes Carmen.
Harry

Harry zegt:
Nee, deze heb ik nog niet gezien.
Ik zal er vanavond naar kijken!
derbyke

derbyke zegt:
Haha Harry reacties genoeg en nu ..... de beste gehaktballetjes zijn natuurlijk die je zelf maakt een beetje van dit en een beetje van dat, en zeker niet vergeten een eitje vers van de pers ;-) Groetjes van ons 3tjes :-)
Liesbeth

Liesbeth zegt:
Wij hebben een erg goede slager hier, het gehakt van hem daaraan valt niet te tippen. Supermarktgehakt bevat veel toevoegingen om het bijv. steviger te maken en langer goed te houden, wat de smaak vaak niet ten goede komt! Dat is dus heel belangrijk, daarmee staat of valt een bal!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hutspot met bal gehakt staat op mijn receptensite. Probeer maar eens uit met de Brabantse piccalilly. Heerlijk, al zeg ik het zelf.
Groeten Els.
opa-henny

opa-henny zegt:
Harry de gehaktbal die JIJ zelf het lekkerst vind.
Want in de horeca industrie wordt elk jaar het recept gewijzigd om maar klanten te blijven binden, na een jaar regelmatig een zelfde gehaktbal te eten wil je wel eens een andere smaak aan de bal, zoals vrachtwagen chauffeurs die regelmatig een balletje pikken.
kookpot

kookpot zegt:
Dit is mijn recept, gehakt aanmaken met gekruid zout, geweekte nasi/bamikruiden, 1 snee brood geweekt in melk/water, daardoor meer volume en een luchtige bal gehakt.
Groetjes.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten