KookJij

Drop

Datum: 11 juli 2017 Categorie: Column Reacties: 3

‘Wil jij ook een dropje?’ vroeg mijn collega.

Ze hield me een zak clowntjes voor. Ik pakte er een paar en was verkocht. Bij ons eerste bezoek aan de supermarkt zocht ik me rot tussen het snoep. Je gelooft niet wat daar allemaal staat. Eenmaal buiten proefde ik meteen weer die aparte dropsmaak (met héél véél gelatine!) Na een paar weken kwamen we er weer en moest ik zoeken, en zoeken, en ....

Het was er niet! Teleurgesteld gingen we naar huis. Al gauw vergat ik de drop want er zijn andere zaken in het leven die belangrijker zijn. Maar bij een volgend bezoek aan de supermarkt stond ik daar weer bij die gigantische snoepverzameling. En wat bleek! Ze hadden de clowntjes op een andere plek gezet. Ik pakte gelijk drie zakken.

‘Zoveel?’ vroeg mijn vrouw verbaasd.

‘Ik ben aan het hamsteren.’

Ze keek me aan of ik niet goed wijs was. Nou, dat klopte wel want als je ze eenmaal hebt geproefd wordt je belazerd door specialisten van de dropfabriek die weten wat mensen lekker vinden. Dat weet ik wel, maar het maakt me niet uit. Je wordt bij bijna alles wat je eet belazerd. Lees de etiketten maar. Maar je bent verslaafd en je wilt wat. Een keer heb ik ook een zak zoute drop meegenomen. Dat was een vergissing. Het was afgrijselijk zout. Ik schrok me dood toen ik las wat er in zat. Nee, dan zijn die clowntjes toch een stuk minder erg.

Maar er zit wel erg veel gelatine in. Erg veel! Ik moet dringend afkicken!

 

Cor Snijders

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Beertje

Beertje zegt:
Wat maakt het uit....In Australië kronen ze je koning voor een flinke zak drop
en aangezien ik geen Koning wil zijn ga ik nooit naar Down Under want een vast gegeven in mijn koffer is meerdere zakken drop........
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Drop, erg lekker, en erg gevaarlijk, net zoals ik ook bij jou tussen de regels door lees. Als ik éénmaal aan een zak drop begin, dan "moet" de zak ook leeg.
Zelf haal ik eigenlijk nooit drop, maar mijn zoon is er gek op, dus die neemt of vraagt wel eens of we wat mee willen nemen. En ja.... Dan gaat de zak nog de zelfde dag leeg.

Je hebt wel een leuk en kort blog geschreven, iets waar ik mijzelf zeker in herken. Ik sta vaak ook te kijken om een bepaald product te vinden. En ook ik schrik mij altijd kapot als je ziet wat er allemaal in bepaalde producten zit.
Bram Verwijs

Bram Verwijs zegt:
Ik ben ook verslaafd aan drop en drop gerelateerde producten. Zoet, zout, anijs, salmiak, maakt niet uit. Mijn vrouw zegt dat het slecht is voor mijn bloeddruk, maar ik merk daar niet veel van.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten