KookJij

Bakken

Datum: 20 januari 2011 Categorie: Column, Kooktechnieken, Eten en Drinken Reacties: 2

Ik ben nog geen echt bak-wonder maar probeer het af en toe wel. Via internet kom ik in aanraking met veel recepten maar sommige zaken zijn mij niet duidelijk dus kan ik een beejte hulp gebruiken.


Wat is het uiterlijk- en smaakverschil tussen "Gistdeeg" en "Pasteideeg" ?


Lieve "bak" groeten


Assy

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Toine

Toine zegt:
Gistdeeg is een deeg op basis van patentbloem, boter, melk en gist voor de bereiding van brooddeeg.

Pasteideeg wordt gebruikt voor de basis van een taart of een taart . Het is niet opgeblazen tijdens het bakken , omdat het meestal geen rijsmiddel (gist) bevat.
Het is wel om mogelijk om bij het maken van pastei deeg zelfrijzend bakmeel te gebruiken. Het is gebaseerd op een "half-vet-to-meel" verhouding.
Pastei deeg kan worden gebruikt om zowel zoete als hartige taarten zoals appeltaart, quiche, citroen meringue of kip taart te maken.

Smaak is persoonlijk en er kunnen aan beide soorten natuurlijk smaakstoffen worden toegevoegd. Dus dat is in dit geval moeilijk te omschrijven.
En de textuur wordt mede bepaald door de receptuur, dus ook moeilijk te vergelijken en omschrijven.

Het ene brooddeeg is het andere niet en ook de ene taartbodem is de andere niet.

Ik hoop, dat je een beetje snapt wat ik bedoel.

Toine Krijnen
Zoutdeeg bakken

Zoutdeeg bakken zegt:
Bedankt voor de info ;-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten