KookJij

7 geniale tips om je eten langer houdbaar te houden

Datum: 29 december 2015 Categorie: Tips, Wist je dat? Reacties: 1

Heb je net een heerlijke tros verse bananen gekocht, zijn ze binnen een paar dagen al helemaal bruin. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Om dit te voorkomen hebben wij 7 geniale tips om je eten langer houdbaar te houden voor je op een rij gezet.

  1. Appels met aardappels vergelijken

Bewaar je appels samen met je aardappels. Zo zorg je niet alleen dat je appels langer sappig blijven, maar voorkom je ook dat er kiemen ui je aardappels gaan groeien.

  1. De appel valt niet ver van de boom

Bij andere groente- en fruitsoorten kun je appels juist beter uit de buurt houden. Bewaar daarom de rest van je appels niet in de fruitschaal maar in een plastic zak in je koelkast.

  1. Waarom zijn bananen krom?

Laat je bananen zo lang mogelijk aan elkaar aan de tros zitten, enkele bananen worden sneller bruin dan een tros. Wanneer je bovendien het puntje van de tros verpakt met de zilverfolie blijven ze nog eens drie tot vijf dagen langer goed.

  1. Kruidenolie op het vuur gooien

Vries verse kruiden samen met olie in ijsblokjes vormen in. Zo blijven de kruiden langer vers en omdat de smaak van de verse kruiden in de olie trekt heb je na een tijdje een heerlijke olie om mee te koken, marineren en braden.

  1. Zo rood als een tomaat

Bewaar je onrijpe tomaten niet in de koelkast maar erbuiten. In de koelkast kunnen tomaten niet verder rijpen en verliezen zij hun smaak en textuur. Wil je dat ze sneller rijpen? Bewaar de tomaten bij je fruit.

  1. Een peulenschil

Wil je een geopend blik bonen, kapucijner of andere peulvrucht bewaren? Bewaar deze dan niet in hetzelfde (open) blikje, maar in een afgesloten bakje. Bij een open blik kan de inhoud naar blik gaan smaken doordat er zuurstof bij kan komen.

  1. Hij heeft daar geen kaas van gegeten

Bewaar je stuk kaas in kaas- of bakpapier in plaats van in plastic folie en leg deze op het minst koude plekje in de koelkast, zoals de groenten la. Voorkom bovendien dat je kaas uitdroogt door een beetje boter op de zijkant te smeren.

 

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Hele goede, bruikbare tips en met die titels heel grappige blog ! :-) Die van de kaas in bakpapier ipv plastic wist ik niet en ga ik meteen herstellen! Toevallig legde ik altijd de kaas in een groenten la :-) Ik hoop dat iedereen hier een hele fijne en veilige jaarwisseling had en dat 2016 ons maar veel wijsheid en kookplezier mag brengen!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten