KookJij

Recept voor Versieringen voor cupcakes: suikerpasta (of fondant)

Een heerlijk versieringen voor cupcakes: suikerpasta (of fondant) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zeef de poedersuiker in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe het water in een kleine pan en strooi er het gelatinepoeder over.
Breng tegen de kook aan en laat al roerend 5 minuten sudderen tot de gelatine is opgelost.
Laat niet koken.
Neem de pan van het vuur en roer er de glucose en glycerine door.
Schep alles goed om.
Voeg de maïzena toe.
Giet dit mengsel in het kuiltje in de poedersuiker en meng goed door.
Kneed met je handen tot de pasta stevig begint te worden.
Kneed er nog een beetje poedersuiker door als de pasta te plakkerig is.
Vorm er een bal van.
Wikkel de in plasticfolie en doe hem in een luchtdicht af te sluiten bak.
Deze pasta is makkelijker te bewerken als hij eerst 8 uur op kamertemperatuur heeft gerust, vooral als je in een vochtige omgeving werkt.
Leg de pasta vooral niet in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

beertje36

beertje36 zegt:
Nou Brinkie, dan moet je het toch even uit gaan testen. Dan heb je in ieder geval een leuke reden om wat lekkers te gaan maken.(ik zoek zelf namelijk altijd excuses om wat te gaan bakken hahahah) Nee dat is gewoon een grapje hoor, maar mocht je het zelf gaan maken nog dan ben ik benieuwd of je de gelantine dan hebt laten doorkoken of niet en of dat werkt, dus plaats je dan ook je bevindingen? Ik maak zelf trouwens suikerpasta en dan vervang ik de gelantine door tylose, verder is het hetzelfde. Maar sommige mensen vinden tylose niet echt heel lekker :p:p
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Beste Beertje,

Ik heb het recept nog eens opgezocht en het staat zo echt beschreven. Ik heb het recept ook nog niet gemaakt, dus kan ik niet zeggen of het wel of niet lukt.
beertje36

beertje36 zegt:
Ik heb op internet nog opgezocht maar daar staat wat ik zelf ook al dacht dat je gelatine NOOIT mag laten koken, dan verliest het de bindkracht en krijgt het een minder aangename smaak. En hier staat dat je het een paar minuten moet doorkoken, klopt dat wel???