KookJij
Lees meer Lees minder

Courgette gerechten en recepten

De lekkerste zelfgemaakte recepten op een rij om je recept keuze te vergemakkelijken. Via het geavanceerde filter kan je gemakelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere; BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, dan kan je deze gemakkelijk via het filter vinden..

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Courgettes recepten

    1. Ingredienten: 200 g paksoi, 15 g boter, 50 g (jonge) kaas, ½ courgette, 65 ml crème fraîche, zout en peper
    2. Ingredienten: 400 g varkensgehakt, 6 zwarte olijven (zonder pit), peper, 1 teentje knoflook (geperst), 1 theel. tijm, zout, 1 theel. rozemarijn, 2 dl tomatensaus (pot), 1 kleine ui (fijngesnipperd), 50 g feta, 2 courgette, 2 eetl. oli...
    3. Ingredienten: 750 g courgettes, 4 tomaten, 1 uitje, 100 g champignons, 200 g doorregen rookspek, peper, zout

    4. Ingredienten: 1 courgette, 1 moot verse zalm, ca. 200 g, garnalen, witte wijn, 1 à 2 uien, crème fraîche, marjoraan (= zelfde als marjolijn)
    5. Ingredienten: 500g pasta, 4 kleine ronde courgettes, 400g gemengd gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels paneermeel, 2 koffielepels provençaalse kruiden, tabasco, groot blik tomatenvlees (800g), 4 eetlepels olijfolie, peper en...
    6. Ingredienten: 1 ui, 2 knoflookteentjes, 700 gr. courgettes, 1 bosje gladde peterselie, 1/2 citroen, 25 gr. boter, 2 el. olijfolie, zout, zwarte peper
    7. Ingredienten: courgette, ui
    8. Ingredienten: 1 courgette, meel, zout, zonnebloemolie, geraspte kaas

    9. Ingredienten: voor het stamppotje, 2 kopjes quinoa, 1 kleine pompoen, 1 bouillonblokje, ½ theel. kaneel, water, zwarte peper, voor de rolletjes, 1 kleine courgette, een aantal romaatjes of andere kleine tomaatjes, ricotta (ik gebruikt...
    10. Ingredienten: 400 g scholfilet, 2 theel. viskruiden met zout, 500 g courgette, 1 theel. Italiaanse keukenkruiden, zout, peper, 400 g rösti, 1 dl koffieroom of slankroom
    11. Ingredienten: 2 courgettes, 1 glas rode wijn, 50 g boter (kun je evt. vervangen door olijfolie), 1 eetl. gemalen piment (kun je evt. vervangen door ½ eetlepel gemalen nootmuskaat, ¼ eetl. kaneel, ¼ eetl. gemalen kruidnagel), 1 eetl. g...
    12. Ingredienten: 100 g spekblokjes, 1 sjalotje, 250 g champignons, 1 courgette (350 g), 1 eetl. olie, 1 theel. Italiaanse kruiden, 50 g gorgonzola, 1 bekertje crème fraîche, ½ eetl. bouillonpoeder
    13. Ingredienten: 4 groene asperges, 4 witte asperges, 250 gram fijne boontjes, 4 jonge wortels, 1 courgette, peper en zout, Provençaalse kruiden, olijfolie

    14. Ingredienten: 350 gr courgette, 1 prei, 1 aardappel, 10 g boter of olie, 2 dl melk, 4 dl bouillon, zout en peper, 2 eetl. bieslook of munt
    15. Ingredienten: 250 g zelfrijzend bakmeel, zeezout, 1,5 eetl. olijfolie, 1 eiwit, 12 courgettebloemen, 250 g Bertine Blanc geitenkaas, 2 eetl. honing, 1/3 eetl. Provencaalse kruiden, (versgemalen) peper, frituurolie, 6 eetl. verse tomat...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Scholfilet á la Milanese
    Scholfilet á la Milanese Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ooit aten we deze scholfilet in een restaurant in Vorarlberg in Oostenrijk. Thuis nagemaakt en als we nu thuis scholfilet eten wil mijn man niets anders d.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie)
    Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie) Categorie Overig, Pasta's
    Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond deze spaghetti zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met gebakk.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  3. Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven
    Rode mulfilet met tomaten, knoflook en balsamico uit de oven Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Vis op de bakplaat, gekruid en met tijm of rozemarijn en tomaatjes in de voorverwarmde oven. Kan ht nog gemakkelijker ?. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Gebakken coquilles met gembersaus
    Gebakken coquilles met gembersaus Categorie Koud
    De coquilles worden kort gebakken in olijfolie. De gembersaus kun je ruim tevoren maken van o.a. stemgember met crème fraîche. Al voorgerecht.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Risotto met witte asperges en zalm
    Risotto met witte asperges en zalm Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Rijst
    Met dit heerlijke gerecht komt je direct in lentesferen. Risotto lijkt een moeilijk gerecht maar als je er bij blijft kan er in feite niks fout gaan. De wi.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Appeltaart in een glaasje (no-bake)
    Appeltaart in een glaasje (no-bake) Categorie Koud, Warm, Low Budget
    Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op hoeft te.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Maaltijdsalade met spinazie en brie
    Maaltijdsalade met spinazie en brie Categorie Salades, Koud
    Dit is een salade die niet alleen heel erg lekker is maar ook nog eens super gezond want spinazie bevat behalve veel ijzer ook nog een heleboel mineralen e.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept)
    Supersnelle Hollandaisesaus (basisrecept) Categorie Warm
    Het aspergeseizoen komt er weer gauwgenoeg aan en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira Categorie met Groente
    Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse tr.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips
    Basisrecept soezendeeg met zoete en hartige tips Categorie Gebak
    Soezendeeg is een kookdeeg en gemakkelijk te maken. Vier ingredienten: boter, bloem water, eieren. Hier dus het basisrecept voor het zelf bakken van soesje.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 25 personen.