Recept
« Terug naar recepten
					
						Vegetarische tajine met venkel
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vegetarische tajine met venkel
Een heerlijk vegetarische tajine met venkel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									koken.vtm.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vegetarische tajine met venkel te bereiden
Was de venkel, snijd elke knol doormidden en kook in ongeveer 15 minuten bijna beetgaar in zout water. Bewaar ongeveer 1 dl kookvocht. Pel de uien en snijd in halvemaantjes. Snijd de tomaten in stukjes. Schil de wortelen, de courgettes en de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn.
Verhit de olijfolie in een tajine. Bak hierin de uien aan en voeg de tomatenblokjes, de koriander en de bladpeterselie, de komijn, het paprikapoeder en peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de wortelen toe en laat ongeveer 5 minuten stoven. Voeg de courgettes en de aardappelen toe. Doe het deksel op de tajine en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg het venkelkookvocht toe.
Doe het deksel terug op de tajine en laat rustig, op een zacht vuurtje 30 minuten garen. Schik de stukken venkel mooi op het gerecht in de tajine. Bestrooi eventueel met de sumak.
 
                    





 
					