Serveer dit vlees gerecht met kriel aardappeltjes gebakken met wat gerookte spekblokjes en een fijn gesnipperd uitje.
Als groente raad ik aan er vers gekookte jonge worteltjes bij te serveren ziet er leuk uit vanwege de kleur maar ook de smaak is geweldig.
Wij hebben dit de afgelopen 2de kerstdag gegeten en iedereen heeft zijn best gedaan de schalen waren leeg en de komplimenten waren geweldig dus ik was heel tevreden over het behaalde resultaat.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkensnek uit de oven in een romige saus
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkensnek uit de oven in een romige saus
Een makkelijk recept voor niet te duur varkensvlees maar wel heel erg verfijnt van smaak.
            
            
					
									Recept van:
									Cor Lenior
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									jeroen meus
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkensnek uit de oven in een romige saus te bereiden
- Kruid de varkens nek een klein beetje met peper en zout, en smeer deze in met de mosterd goed rondom raken.
 - Doe nu de arachideolie in de braadpan op hoog vuur en bak hierin de varkensnek rondom bruin.
 - Laat de oven voorverwarmen op 180 Cº
 - Zet water op om de boullion te maken van boullionblokjes.
 - Maak in de tussentijd de groenten schoon en snij deze in blokjes van 1 á 2 cm.
 - Haal nu de varkensnek uit de pan als deze rondom is aangebakken en leg het vlees in een schaal of bord en dek het geheel af met aluminiumfolie.
 - Stoof de gesneden en gewassen groenten in het braadvocht van de varkensnek en laat dit even rustig doorpruttelen samen met de laurier en de thijm en campignons op een matig vuur.
 - Doe de gestoofde groenten wat aan de kant en leg de varkens nek terug in de braadpan.
 - Nu mag de groente of vlees boullion worden toe gevoegd.
 - Plaat nu de deksel op de braadpan en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven.
 - Laat de braadpan circa 1½ in de oven met de deksel erop, kijk nu of de varkensnek gaar is en laat de deksel er dan af en laat de braadpan nog een 10 minuten in de oven staan.
 - Haal de varkensnek uit de braadpan en leg deze op een snijplank met wat aluminiumfolie erover.
 - Zeef het kook vocht en duw met een lepel de mee gegaarde groenten door de zeef, gooi wat over blijft weg.
 - Bind het vocht tot een goed lopende saus met de roux of sausbinder en voeg de kookroom toe breng de saus op smaak mer peper en zout.
 - Snij de varkensnek in plakken van 2 cm en leg deze op de klaarstaande borden.
 - Schep nu de saus rondom het vlees en leg er wat verse peterselie over.
 
                    