KookJij

Tomatensoep van Yvonne

Een heerlijk tomatensoep van yvonne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn moeder
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep van Yvonne te bereiden

Snij de tomaten in vieren (schillen hoeft niet) en de ui in kleine stukjes. Doe wat margarine in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de tomaten toe en een liter water en laat dit aan de kook komen. Laat die ong. 1 1/2 uur zachtjes koken. Draai ondertussen balletjes van het gehakt. Zet na een uur een roerzeef op een ander pan en giet de inhoud van de soeppan hierin. Roer de massa door de roerzeef en schraap de onderkant goed schoon. Vul hierna de pan aan met water tot er 2 liter water in zit. Voeg de kippenbouillontabletten, de gehaktballetjes en de vermicelli toe en laat nog 10 minuten koken.

Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)

Mijn moeder maakte altijd zo'n soort tomatensoep. Ik heb haar nooit gevraagd naar 't recept, alleen af en toe gekeken als ze bezig was. Helaas is ze in 1994 overleden en maak ik de soep nu vanuit mijn herinnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacqueline

jacqueline zegt:
Het lijkt me ook wel lekker als je er ook nog wat ribjes erin doet dan heb je buiten de smaak van de gehaktballetjes een lekkere vleessmaak aan de soep, ik probeer het allebei een keer uit