Recept
« Terug naar recepten
					
						St. Jacobsschelpen met een witte wijn  Sabayon
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			St. Jacobsschelpen met een witte wijn Sabayon
Een heerlijk st. jacobsschelpen met een witte wijn  sabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
 - > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe St. Jacobsschelpen met een witte wijn Sabayon te bereiden
 Bereiding:
Spoel de St. Jacobsschelpen af onder koud water en dep droog.
Doe voor de Sabayon, de eidooiers, wijn suiker en zout in een hittebestendige kom (au bain Marie) boven een panzacht kokend water. De bodem van de kom mag het kokende water niet raken.
Klop dik en schuimig (ca 10 minuten). De Sabayon is klaar, als een getekende 8 erin zichtbaar blijft. Neem de kom van de pan af en zet ze op een warme plaats.
Strijk de st. Jacobsschelpen aan beide zijden in met olijfolie, en bestrooi ze met (zee)zout gril de coquilles om en om 2 minuten aan elke kant.
 
									Spoel de St. Jacobsschelpen af onder koud water en dep droog.
Doe voor de Sabayon, de eidooiers, wijn suiker en zout in een hittebestendige kom (au bain Marie) boven een panzacht kokend water. De bodem van de kom mag het kokende water niet raken.
Klop dik en schuimig (ca 10 minuten). De Sabayon is klaar, als een getekende 8 erin zichtbaar blijft. Neem de kom van de pan af en zet ze op een warme plaats.
Strijk de st. Jacobsschelpen aan beide zijden in met olijfolie, en bestrooi ze met (zee)zout gril de coquilles om en om 2 minuten aan elke kant.
                    
bertal zegt:
Smullen maar!!!!!!!!!!!!:);)gr.
Bert