KookJij

Recept voor St. Jacobsschelpen met een witte wijn Sabayon

Een heerlijk st. jacobsschelpen met een witte wijn sabayon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bereiding:

Spoel de St. Jacobsschelpen af onder koud water en dep droog.

Doe voor de Sabayon, de eidooiers, wijn suiker en zout in een hittebestendige kom (au bain Marie) boven een panzacht kokend water. De bodem van de kom mag het kokende water niet raken.
Klop dik en schuimig (ca 10 minuten). De Sabayon is klaar, als een getekende 8 erin zichtbaar blijft. Neem de kom van de pan af en zet ze op een warme plaats.

Strijk de st. Jacobsschelpen aan beide zijden in met olijfolie, en bestrooi ze met (zee)zout gril de coquilles om en om 2 minuten aan elke kant.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie.
Smullen maar!!!!!!!!!!!!:);)gr.
Bert
liz1

liz1 zegt:
heerlijk