Recept
« Terug naar recepten
					
						Spaanse rijst
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spaanse rijst
Een heerlijk spaanse rijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									jolanda willemen
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spaanse rijst te bereiden
 Pel de ui en het knoflookteentje en snijd ze fijn.
Snijd de chorizo in niet te dikke plakjes.
Verhit de olijfolie en een pan of wok.
Bak daarin ca. 3 min. de fijngesneden ui en knoflook.
Voeg de chorizo, tomatenpuree, erwten, groentebouillon en kurkuma toe.
Meng alles goed door elkaar.
Schep er de rijst door en laat het geheel op een laag vuur 20-25 min. zachtjes koken tot de vloeistof bijna is opgenomen en de rijst gaar is.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi met peterselie en serveer direct.
 
									Snijd de chorizo in niet te dikke plakjes.
Verhit de olijfolie en een pan of wok.
Bak daarin ca. 3 min. de fijngesneden ui en knoflook.
Voeg de chorizo, tomatenpuree, erwten, groentebouillon en kurkuma toe.
Meng alles goed door elkaar.
Schep er de rijst door en laat het geheel op een laag vuur 20-25 min. zachtjes koken tot de vloeistof bijna is opgenomen en de rijst gaar is.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi met peterselie en serveer direct.
                    