KookJij

Recept voor Soep van uientrio met cantal

Een heerlijk soep van uientrio met cantal recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Maak de knoflooktenen schoon en snipper ze fijn.
2. Verhit de boter in een flinke pan en stoof er de uiringen in aan. Doe er de bruine suiker bij en laat lichtjes karameliseren. Voeg er de knoflook aan toe en laat nog even mee fruiten.
3. Blus met de witte wijn en de bouillon en doe er het kruidenboeket bij. Zet het deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de uien gaar zijn.
4. Rooster intussen de sneetjes brood. Beleg ze met een plakje kaas en zet even onder de grill.
5. Haal het kruidenboeket uit de pan. Breng de soep verder op smaak met peper en zout en giet er eventueel een scheutje whisky bij. Laat nog even doorwarmen.
6. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen of borden en geef er een sneetje brood met gesmolten kaas bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst