Recept
« Terug naar recepten
					
						Soempia's.
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Soempia's.
Een heerlijk soempia's. recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									40st personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									indische kookcursus
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Soempia's. te bereiden
  Meng het gehakt, de knofloopoeder en peper naar smaak en de ebbi kering goed door elkaar.
(U kunt zout naar smaak toevoegen, maar dat is waarschijnlijk niet nodig, omdat de ebbi kering
heel zout is).
Snijd de loempiavellen in vieren en leg op elk velletje een theelepel vulling. Sluit het als een envelop,
bestrijk het laatste stukje met geklutst ei en plak het dicht. Laat in een wadjang of frituurpan slaolie
goed heet worden en frituur de soempia's hierin. Laat ze staande uitlekken. Serveer ze warm met een pikante saus. Soempia's kunnen rauw worden ingevroren. U hoeft ze voor het bereiden niet eerst te ontdooien. (Ongeveer 40 stuks)
  
									(U kunt zout naar smaak toevoegen, maar dat is waarschijnlijk niet nodig, omdat de ebbi kering
heel zout is).
Snijd de loempiavellen in vieren en leg op elk velletje een theelepel vulling. Sluit het als een envelop,
bestrijk het laatste stukje met geklutst ei en plak het dicht. Laat in een wadjang of frituurpan slaolie
goed heet worden en frituur de soempia's hierin. Laat ze staande uitlekken. Serveer ze warm met een pikante saus. Soempia's kunnen rauw worden ingevroren. U hoeft ze voor het bereiden niet eerst te ontdooien. (Ongeveer 40 stuks)
                    
elly veth zegt: