SCALOPPINI= Dun gesneden stukken vlees, die - nadat ze gebloemd zijn - knapperig worden gebakken. Meestal is het vlees kalfsvlees. Gewoonlijk worden scaloppini geserveerd met:
*Tomatensaus
*Wijnsaus, Marsalasaus
*Citroen + Kappertjes-saus (Piccata)
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Scaloppini van Kalfsvlees
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Scaloppini van Kalfsvlees
Een heerlijk scaloppini van kalfsvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennissen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Scaloppini van Kalfsvlees te bereiden
  1).De platgeslagen filets kalfsvlees peperen en zouten en daarna goed bloemen.
2).Doe een eetlepel olie en een eetlepel boter in de bakpan en laat die heet worden.
3).Bak daarin de gebloemde stukken kalfsvlees in 6 minuten knapperig bruin en gaar.
4).Dit doen we dus in 4 keer en het vlees houden we zolang warm in een oven op 60 graden Celsius onder alu-folie.
5).Dan doen we de kippenbouillon in de pan. Nu schrapen we de bodem van de bakpan schoon en laten vervolgens de baksels oplossen in de vloeistof.
6).We laten de kippenbouillon voor de helft verdampen en doen er dan de citroensap bij. Verhit dat even goed door en doe de peterselie er bij en de kappertjes..
7).Van het vuur af de rest-boter er door roeren en het vlees in de pan doen en in de saus rondwentelen.
8).Direct serveren.
										2).Doe een eetlepel olie en een eetlepel boter in de bakpan en laat die heet worden.
3).Bak daarin de gebloemde stukken kalfsvlees in 6 minuten knapperig bruin en gaar.
4).Dit doen we dus in 4 keer en het vlees houden we zolang warm in een oven op 60 graden Celsius onder alu-folie.
5).Dan doen we de kippenbouillon in de pan. Nu schrapen we de bodem van de bakpan schoon en laten vervolgens de baksels oplossen in de vloeistof.
6).We laten de kippenbouillon voor de helft verdampen en doen er dan de citroensap bij. Verhit dat even goed door en doe de peterselie er bij en de kappertjes..
7).Van het vuur af de rest-boter er door roeren en het vlees in de pan doen en in de saus rondwentelen.
8).Direct serveren.
                    