KookJij

Scaloppini van Kalfsvlees

Een heerlijk scaloppini van kalfsvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scaloppini van Kalfsvlees te bereiden

1).De platgeslagen filets kalfsvlees peperen en zouten en daarna goed bloemen.
2).Doe een eetlepel olie en een eetlepel boter in de bakpan en laat die heet worden.
3).Bak daarin de gebloemde stukken kalfsvlees in 6 minuten knapperig bruin en gaar.
4).Dit doen we dus in 4 keer en het vlees houden we zolang warm in een oven op 60 graden Celsius onder alu-folie.
5).Dan doen we de kippenbouillon in de pan. Nu schrapen we de bodem van de bakpan schoon en laten vervolgens de baksels oplossen in de vloeistof.
6).We laten de kippenbouillon voor de helft verdampen en doen er dan de citroensap bij. Verhit dat even goed door en doe de peterselie er bij en de kappertjes..
7).Van het vuur af de rest-boter er door roeren en het vlees in de pan doen en in de saus rondwentelen.
8).Direct serveren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

SCALOPPINI= Dun gesneden stukken vlees, die - nadat ze gebloemd zijn - knapperig worden gebakken. Meestal is het vlees kalfsvlees. Gewoonlijk worden scaloppini geserveerd met:
*Tomatensaus
*Wijnsaus, Marsalasaus
*Citroen + Kappertjes-saus (Piccata)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst