KookJij

Rodekoolschotel

Een heerlijk rodekoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: moeders
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rodekoolschotel te bereiden

Aardappelpuree maken (met een klein beetje crème fraîche erdoor).

Verwarm de oven voor op 200°C.
Fruit de ui en voeg dan het gehakt toe met wat kruidenpaneermeel, peper en zout en rul het gehakt.
Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en doe dan de (uitgelekte) rode kool erboven op. Dan de aardappelpuree en daar bovenop weer wat kruidenpaneermeel. Verwarm het gerecht gedurende 25 min. in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Natuurlijk is het lekkerder met verse rode kool truitje;)maar, aangezien ik vaak laat thuis ben doe ik het vaak met een pot rode kool(snel en makkelijk) maar, er gaat natuurlijk niets boven VERS.:p
Arie

Arie zegt:
:)Makkelijk en heerlijk recept.
truitje

truitje zegt:
Waarom niet de rodekool zelf gekookt, lijkt me veel lekkerder, hoewel dit natuurlijk wel sneller te maken is. Optie = rode kool een avond van te voren koken. Een lekker recept. Groetjes Gerda :p:p:p:p
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Natuurlijk kun je dit gerecht van tevoren maken en als het zover is even 20 min. in een voorverwarmde oven op 160°C.