Recept
« Terug naar recepten
					
						Portugees konijn met sjalotjes
						PT210M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Portugees konijn met sjalotjes
Een heerlijk portugees konijn met sjalotjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 210 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Portugal
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Portugees konijn met sjalotjes te bereiden
Pel de uien en snipper ze.Wrijf de konijnenbouten in met p/z. Pel de sjalotjes en halveer ze.Maak de knoflook schoon.Verhit in een braadpan de olie en bak de ui c.a.3 minuten.Pers de knoflook erboven.Voeg kruidnagels,kaneelstokjes en laurierblaadjes toe.Bak het geheel nog zachtjes 2minuten.Schep het met een schuimspaan uit de pan.Bak in de zelfde pan de konijnendelen in c.a5minuten rondom licht bruin.Voeg uimengsel,tomatenpuree en bouillon toe.Stoof dit met een deksel op de pan 30minuten.Voeg aan het konijn sjalotjes,port en0,15l water toe.Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand2,5uur.Schep het konijn in een schaal.Breng het kookvocht op smaak met p/z.Schenk het over het konijn.
									 
                    





 
					