Recept
« Terug naar recepten
					
						Pompoensoep met gember en MonChoe
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pompoensoep met gember en MonChoe
Een heerlijk pompoensoep met gember en monchoe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Wim Overdevest
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pompoensoep met gember en MonChoe te bereiden
Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de gepelde ui in ringen en snijd de schoongemaakte wortel in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 1 min.
Roer de gember, komijn en koriander erdoor.
Voeg de pompoen en wortel toe en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper.
Roer de MonChou los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep.
Garneer met peterselie.
Je kunt er bagels of stokbrood bij serveren.
									Snijd de gepelde ui in ringen en snijd de schoongemaakte wortel in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 1 min.
Roer de gember, komijn en koriander erdoor.
Voeg de pompoen en wortel toe en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper.
Roer de MonChou los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep.
Garneer met peterselie.
Je kunt er bagels of stokbrood bij serveren.
 
                    





 
					