Recept
« Terug naar recepten
					
						Pastoorhoedjes
						PT160M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pastoorhoedjes
Een heerlijk pastoorhoedjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sofie Vermaut
								
																
									Bereidingstijd:
									 160 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pastoorhoedjes te bereiden
 Biscuit:
Klop de eieren op met de suiker.
Zeef de bloem en meng die zachtjes onder de opgeklopte eieren.
Neem je bakvorm, boter die in, voeg een beetje bloem toe.
Giet het deeg uit in de vorm, strijk glad.
Bak 20 à 25 min af in een oven op 180°C.
Crème au beurre:
Meng 2 volledige eieren met twee eidooiers en het merg van het vanillestokje, klop luchtig.
Kook het water en de suiker op tot een siroop van 119°C.
Voeg de siroop al mengend bij het mengsel van eieren, blijf kloppen tot alles koud is.
Voeg er vervolgens de boter aan toe, meng alles goed.
Pastoorhoedjes:
Laat de biscuit afkoelen op een grill.
Rol marsepein uit tot een dunne rechthoek en snijd er lange banden uit.
Meng een beetje siroop (evenveel water als suiker laten opkoken) met sterke drank.
Verdeel de biscuit en vierkantjes, snijd de vierkantjes open, wrijf de snijkanten in met de siroop en smeer er een laagje crème au beurre op.
Plaats de helftjes weer op elkaar, werk de zijkanten af met crème au beurre en bekleed ze met de marsepeinen banden, vouw de bovenkant van de marsepein toe in de vorm van een pastoorhoed.
Werk af door met de spuitzak nog een rosasje crème au beurre erop te plaatsen en een gekonfijte kers.
									Klop de eieren op met de suiker.
Zeef de bloem en meng die zachtjes onder de opgeklopte eieren.
Neem je bakvorm, boter die in, voeg een beetje bloem toe.
Giet het deeg uit in de vorm, strijk glad.
Bak 20 à 25 min af in een oven op 180°C.
Crème au beurre:
Meng 2 volledige eieren met twee eidooiers en het merg van het vanillestokje, klop luchtig.
Kook het water en de suiker op tot een siroop van 119°C.
Voeg de siroop al mengend bij het mengsel van eieren, blijf kloppen tot alles koud is.
Voeg er vervolgens de boter aan toe, meng alles goed.
Pastoorhoedjes:
Laat de biscuit afkoelen op een grill.
Rol marsepein uit tot een dunne rechthoek en snijd er lange banden uit.
Meng een beetje siroop (evenveel water als suiker laten opkoken) met sterke drank.
Verdeel de biscuit en vierkantjes, snijd de vierkantjes open, wrijf de snijkanten in met de siroop en smeer er een laagje crème au beurre op.
Plaats de helftjes weer op elkaar, werk de zijkanten af met crème au beurre en bekleed ze met de marsepeinen banden, vouw de bovenkant van de marsepein toe in de vorm van een pastoorhoed.
Werk af door met de spuitzak nog een rosasje crème au beurre erop te plaatsen en een gekonfijte kers.
 
                    





 
					