Recept
« Terug naar recepten
Pasta Gricia
PT15M
Pasta Gricia
Een heerlijk pasta gricia recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta Gricia te bereiden
Breng water aan de kook en kook de spaghetti al dente in zoutwater. Laat de olijfolie verhitten in een pan en stoof gedurende enkele minuten de knoflook, chilipeper en in stukjes gesneden pancetta aan en voeg dan de pasta toe. Voeg de pecorino en de kruiden toe en laat meewarmen. Dien direct op.
Mijn kookverhaal (Ronny Henri Szostek)
Het is een van de makkelijkste en lekkerste pasta recepten om te maken.
robmar zegt:
Pancetta is zowel gerookt als niet gerookt verkrijgbaar. De gerookte versie is meestal beschikbaar als een plat stuk en wordt in dunne plakjes gesneden. De niet gerookte versie wordt opgerold in een worstvorm. Het vel wordt dan eerst verwijderd. Men noemt dit Pancetta Arrotolata, en het bevat minder vet.
Pancetta wordt rauw geserveerd als een voorgerecht, of wordt om ander voedsel heen gewikkeld. Meestal wordt het echter uitgebakken als begeleiding van andere ingrediënten. Het is ook één van de basisingrediënten van de klassieke bolognesesaus.
Pancetta is eveneens gekend onder de benamingen Rigatino (kleine gelijnde) en Carnesecca (gedroogd vlees).