KookJij

Paddenstoelenstroganoff van Jamie Oliver

In de vegetarische Stroganof fvan Jamie Oliver mis je het vlees niet. Een heerlijke stroganoff voor een dagje zonder vlees. Ik heb in dit recept shiitake en oesterzwammen gebruikt, maar je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken. De paddenstoelen worden eerst gebakken in een droge koekenpan. Volgens Jamie worden de paddenstoelen dan veel smakelijker. Een voordeel hierbij is ook dat de paddenstoelen niet direct de olie opzuigen. De olijfolie wordt pas later toegevoegd.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Kookboek "Veg" van Jamie Oliver, simpele en heerlijke maaltijden voor iedereen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddenstoelenstroganoff van Jamie Oliver te bereiden

  1. Verwijder eventuele steeltjes van de paddenstoelen en maak ze schoon met een stukje vochtig keukenpapier. Snij de paddenstoelen in reepjes.
  2. Bak de paddenstoelen in een droge koekenpan op een middelhoge warmtebron. Volgens Jamie: Als je paddenstoelen in een droge pan bakt, krijgen de paddenstoelen een nootachtige smaak.
  3. Schep de paddenstoelen regelmatig om tot je merkt dat ze echt beginnen te bakken. Voeg dan de uisnippers en de knoflook eraan toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg 2 eetlepels lekkere olijfolie hieraan toe en breng de paddenstoelen op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Meng de gesnipperde zoetzure uitjes, augurkjes en kappertjes door de paddenstoelen. Meng de whisky of cognac door de paddenstoelen. (Jamie flambeert de paddenstoelen, maar sinds ik een keer hiervoor verbrand ben durf ik dat niet meer aan.
  6. Roer de crème fraîche met een klein scheutje water door de paddenstoelen.
  7. Maak op smaak met paprikapoeder. Meng de peterselie door de paddenstoelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb maar 250 gram paddenstoelen gebruikt. In het recept van Jamie worden 400 gram genoemd. Vond ik wat teveel. Wij hebben dit gegeten met spätzle, maar elke andere pasta of rijst kan ook heel goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst