KookJij

Ovenschotel met vis ...

Een heerlijk ovenschotel met vis ... recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met vis ... te bereiden

Was, schil en kook de aardappelen. Verwerk ze tot een smeuïg opgekruide puree met zout, peper en nootmuskaat.
Blancheer ondertussen de zalmstukjes in een kasserolletje met kokend water waaraan het vis-bouillonpoeder is toegevoegd. Houd de zalmstukjes apart en 'verkruimel' ze. In het zelfde kookwater dezelfde actie voor de scharstukjes, die ook weer verkruimeld worden en apart gehouden.
Warm de 'zalmkruimels' op in de rode saus en de 'scharkruimels' in de peterseliesaus.
Beleg de bodem van de ovenschotel eerst met olie en nadien met de helft van de aardappelpuree. Strijk de kanten goed aan. Leg dan de zalmemulsie in een laag over de aardappelpuree. Ga verder met een nieuwe laag aardappelpuree en bedek het geheel met de scharemulsie. Druk de zijkanten opnieuw goed aan met een vork en drapeer de geraspte kaas over het geheel.

Plaats de schotel in de oven voor een 10-tal minuten op 180°C . Laat kort grillen net voor het opdienen.

Smakelijk .......

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

victorcelis

victorcelis zegt:
Roze vissaus Delhaize 220gr.
Peterseliesaus Knorr 200gr.