KookJij

Op het vet gebakken eendenfilet, (zie opm)

Een heerlijk op het vet gebakken eendenfilet, (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Op het vet gebakken eendenfilet, (zie opm) te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
De eendenfilets op de vetkant ruitormig insnijden.
bestrooi het vlees met zout en peper en bak d filets om en om in hete boter mooi bruin.
Haal de eendenfilets uit de pan en fruit de prei, wortel en ui in het bakvet.
Roer de tomatenpree door het mengsel, voeg de rode wijn, laurier, kruidnagel en vijgen toe.
Breng alles aan de kook en laat de saus in 10 min. op een laag vur een beetje inkoken.
Zeef de saus en voeg het zakje juspoeder toe om te binden.
Klop al roerend de stukjes koude boter door de saus.
Voor de hete bliksem de aardappels gaar koken met de appels.
Stamp alles samen fijn en voeg naar smaak zout en peper toe.
Zet de eendenfilets nog 6-8 min. in de oven en snijd het vlees in schuine plakken.
Schep op elk bord wat van de hete bliksem en plakken eendenfilet.
Schenk wat saus om het gerecht en geef er witlof en spruitjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst