Recept
« Terug naar recepten
					
						Oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp
Een heerlijk oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp te bereiden
Maak het schuim door 100 g aardappelpuree, 1 dl room, 200 g fijngeraspte Parmezan, 3 eetlepels olijfolie en 2 eidooiers goed te mengen en door een puntzeef te wrijven. Breng op smaak met peper en zout en vul er de kidde mee.
Voeg 2 patronen toe en houd warm.
Snijd voor de terrine aardappelen (ras Frieslander) in plakjes, evenals Zeeuws spek. Bekleed de terrine met vetvrij papier en vul met laagjes aardappel, geraspte Parmezan en laagjes spek. Ga zo door tot hij vol is.
Bak af in de oven op 160°C gedurende 1 minuut.
Zet dan onder druk weg in de koeling.
Bestrooi de terrine na het snijden met de rietsuiker en brand even af met de brander.
Kook de kreeften (330 gram) af, de staart 3 minuten en de scharen 2 minuten.
Haal de lamsoren door de boter.
									Voeg 2 patronen toe en houd warm.
Snijd voor de terrine aardappelen (ras Frieslander) in plakjes, evenals Zeeuws spek. Bekleed de terrine met vetvrij papier en vul met laagjes aardappel, geraspte Parmezan en laagjes spek. Ga zo door tot hij vol is.
Bak af in de oven op 160°C gedurende 1 minuut.
Zet dan onder druk weg in de koeling.
Bestrooi de terrine na het snijden met de rietsuiker en brand even af met de brander.
Kook de kreeften (330 gram) af, de staart 3 minuten en de scharen 2 minuten.
Haal de lamsoren door de boter.
                    
enilorac zegt:
Ook ik ken dit apparaat niet, ik ben er met google achter gekomen dat het dient om mousse/slagroom mee op te spuiten. Eenvoudiger is het gebruik van een spuitzak, de mousse/slagroom wordt dan alleen minder luchtig. Groetjes, Caroline (heb er weer wat bij geleerd :) )