KookJij

Recept voor Mager worstenbrood (met rundergehakt, zonder ei)

Een heerlijk mager worstenbrood (met rundergehakt, zonder ei) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Het broodmix met lauwwarm water en boter mengen en met deeghaken 4 minuten kneden. In 16 stukken snijden. Bolletjes vormen en even (15 minuten) laten rusten.
Het rundergehakt vermengen met de fijngemalen beschuiten, 1 eivervanger en zout, peper, nootmuskaat en snuf kruidnagelpoeder naar smaak toevoegen. Even goed doorkneden en porties van 40 gram afwegen. Rolletjes vormen.
De brooddeegbolletjes uitrollen tot ovale deeglapjes. Een worstrolletje erin leggen. De zijkanten naar binnen vouwen, de onderkant eroverheen en het worstenbroodje van beneden naar boven rollen zodat het worstje helemaal ingesloten is. Met de kant waar het deeg afsluit op een ingevette bakplaat (of op een bakmat) leggen. Bovenkant met een mes insnijden en bestrijken met koffiemelk. In een op 220°C voorverwarmde oven (hetelucht 200°C) gedurende 25 minuten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anouk

Anouk zegt:
Hoi, het recept klinkt lekker, maar wat is de voedingswaarde? (dus ckal etc) Dit ivm dieet. Gr.
kooktan

kooktan zegt:
Wanneer je mager gehakt gebruikt is de krimp minder dan bij gewoon gehakt. Een andere manier om krimp te voorkomen is de worstjes voorwellen in water dat je tegen de kook aan houdt. Gevolg is dan wel dat het worstje minder vleessap afgeeft aan het brood tijdens het bakken. Succes:)
herman

herman zegt:
Een erg lekker recept. Het gehakt krimpt alleen wel erg, eaardoor de uiteinden van het broodje leeg zijn.;)