Recept
« Terug naar recepten
					
						Limburgse Trots: donkerbiersoep
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Limburgse Trots: donkerbiersoep
Een heerlijk limburgse trots: donkerbiersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Limburgse Trots: donkerbiersoep te bereiden
  Het fijn gesneden rundvlees stevig aanbakken in een klontje boter (gebruik een soeppan zodat het aanbaksel later in de soep komt). Sjalotten schoonmaken en in stukken snijden. Dan aan het vlees toevoegen en enkele minuten laten meebakken. Tomatenpuree toevoegen en ook enkele minuten mee aanbakken.
Dan afblussen met het bier en de appelstroop. Vervolgens de bouillon met de kruiden toevoegen. Laat de soep op een klein vuur ca 1 uur trekken; het vlees moet zachtgaar zijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakken en snijs de bosuitjes in fijne ringen.
Als het vlees gaar is de champignons en de bosuitjes toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken.
  
									Dan afblussen met het bier en de appelstroop. Vervolgens de bouillon met de kruiden toevoegen. Laat de soep op een klein vuur ca 1 uur trekken; het vlees moet zachtgaar zijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakken en snijs de bosuitjes in fijne ringen.
Als het vlees gaar is de champignons en de bosuitjes toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken.
 
                    




 
					