KookJij

Limburgse Trots: donkerbiersoep

Een heerlijk limburgse trots: donkerbiersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse Trots: donkerbiersoep te bereiden

Het fijn gesneden rundvlees stevig aanbakken in een klontje boter (gebruik een soeppan zodat het aanbaksel later in de soep komt). Sjalotten schoonmaken en in stukken snijden. Dan aan het vlees toevoegen en enkele minuten laten meebakken. Tomatenpuree toevoegen en ook enkele minuten mee aanbakken.
Dan afblussen met het bier en de appelstroop. Vervolgens de bouillon met de kruiden toevoegen. Laat de soep op een klein vuur ca 1 uur trekken; het vlees moet zachtgaar zijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne plakken en snijs de bosuitjes in fijne ringen.
Als het vlees gaar is de champignons en de bosuitjes toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst