Ik heb een kruidenei gebruikt, maar niet iedereen is in het bezit van zo'n exemplaar. Je kunt de kruiden ook gewoon los toevoegen en dan bij het overgieten van de worst een zeefje gebruiken. En dan de kruiden over de potten verdelen.
Je kunt eindeloos variëren met de kruiden, al naar gelang je smaak. Dit mengsel is lekker pittig, ik ben daar gek op.
Recept
« Terug naar recepten
Leverworst in 't zuur
PT30M
Leverworst in 't zuur
Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood.
Bereiding
Hoe Leverworst in 't zuur te bereiden
Snijd de worst in plakken van ± 1 cm en verdeel deze over de potten.
Kook de azijn en het water samen met de kruiden en laat een paar minuten doorkoken.
Verwijder het kruidenei en verdeel de kruiden over de potten.
Laat het azijnmengsel wat afkoelen en overgiet de plakken worst tot de rand.
Potten goed sluiten en voor het in de koelkast zetten, de potten af en toe even draaien zodat de kruiden zich goed verspreiden door het zuur.
Tja, en dan toch nog even een paar dagen geduld hebben....
Heerlijk voor bij de borrel of op brood!
Kook de azijn en het water samen met de kruiden en laat een paar minuten doorkoken.
Verwijder het kruidenei en verdeel de kruiden over de potten.
Laat het azijnmengsel wat afkoelen en overgiet de plakken worst tot de rand.
Potten goed sluiten en voor het in de koelkast zetten, de potten af en toe even draaien zodat de kruiden zich goed verspreiden door het zuur.
Tja, en dan toch nog even een paar dagen geduld hebben....
Heerlijk voor bij de borrel of op brood!
Anna Koudys zegt:
Mits koel bewaard, blijft dit zeker een week of 3, 4 goed.
Groetjes,
Anna.