KookJij

Recept voor Leverworst in 't zuur

Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
  2. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van mezelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de worst in plakken van ± 1 cm en verdeel deze over de potten.
Kook de azijn en het water samen met de kruiden en laat een paar minuten doorkoken.
Verwijder het kruidenei en verdeel de kruiden over de potten.
Laat het azijnmengsel wat afkoelen en overgiet de plakken worst tot de rand.
Potten goed sluiten en voor het in de koelkast zetten, de potten af en toe even draaien zodat de kruiden zich goed verspreiden door het zuur.
Tja, en dan toch nog even een paar dagen geduld hebben....
Heerlijk voor bij de borrel of op brood!

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Ik heb een kruidenei gebruikt, maar niet iedereen is in het bezit van zo'n exemplaar. Je kunt de kruiden ook gewoon los toevoegen en dan bij het overgieten van de worst een zeefje gebruiken. En dan de kruiden over de potten verdelen.
Je kunt eindeloos variëren met de kruiden, al naar gelang je smaak. Dit mengsel is lekker pittig, ik ben daar gek op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Addy,
Mits koel bewaard, blijft dit zeker een week of 3, 4 goed.
Groetjes,
Anna.
addy de jong

addy de jong zegt:
Hoe lang is dit houdbaar?
grt Addy