KookJij

Krentenscones

Een heerlijk krentenscones recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: voor 225 stuks personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Bakken met succes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krentenscones te bereiden

1. Bevochtig de bakplaten en bekleed ze met bakpapier of vet de platen dun in. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop voor het cakebeslag de ingrediënten op kamertemperatuur behalve de krenten, amandelen en sukade in een beslagkom in 4-6 minuten met de gardes van de handmixer luchtig.
3. Schep tot slot de krenten, amandelen en sukade erdoor.
4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak duimdik uit. Steek er rondjes van 4-5 cm doorsnee uit en leg deze op de bakplaten.
5. Bak ze in het midden van de oven 15-20 minuten. Bedek het baksel halverwege de baktijd met bakpapier, zodat de krenten aan de bovenkant niet verbranden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst