KookJij

konijn op zijn jachters

Een heerlijk konijn op zijn jachters recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe konijn op zijn jachters te bereiden

- laat boter smelten en bruin het konijn kruiden met peper en zout
-haal het konijn uit de pot en bruin de uien met de spekblokjes samen
- voeg de leffe en wijn bij laat eens goed opkoken
- dan tomatenpuree - kruidnagel stuk of 2- dragon (niet veel) - thijm - een eetlepel suiker - en een mespuntje kaneel bij het bier voegen en eens laten doorkoken- indien het konijn niet onderstaat dan water met een bouillonblokje erbij doen
- doe het konijn terug bij en laat op laag vuur sudderen
- een kwartier voordat het klaar is voeg je champignons en zilveruitjes bij.
- voor het dikken van de saus. neem je zetmeel met water of bruine roux en voor het afwerken peterselie erbij voegen.

Mijn kookverhaal (de brucker karine)

- het konijn kun je ook vervangen door wild, maar dan moet je de kooktijden langer maken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst