KookJij

Recept voor Kip prei taart met paddestoelen

Een heerlijk kip prei taart met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: slagerij v.d. Hoeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de ovne voor op 180 graden. Leg de bevroren taartbodems op een bakplaat en bak ze 15 minuten volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilets in plakken van 1 cm. dik. Verhit de olie in een grote pan en bak de preien zacht, voeg het kippenvlees toe en bak 1 minuut aan beide kanten. Bestrooi alles lichtjes met peper en zout, voeg de champignons en citroensap toe, draai het vuur laag en laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken. Bereid de soep volgens de aanwijzing op de verpakking met de melk en het water. Neem de soep van het vuur zodra hij kookt en dikker wordt. Laat de soep afkoelen. Roer de eieren en nootmuskaat er snel door. Vul de twee taartbodems met de kip, champignons en prei en roer het kooknat door de saus. Verdeel de saus gelijkmatig over de kipvulling van de taartbodems. Bak beide taarten 30 minuten in de oven tot de vulling hard is geworden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, Hier zijn niet zoveel mixen te koop als in holland je moet het hier bijna allemaal zelf mengen. Ik denk dat ik dan de limburgsevlaai bodem gebruikt. Bedankt voor de tip. Groetjes Willemien;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke , Bedankt voor je advies ik zal het brooddeeg zelf maken dan kan ik denk ik het beste vlaaideeg maken want hier zijn geen hartige taartmixen te koop. Je moet hier bijna alles zelf mengen. Groetjes Willemien;);)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hebben ze daar hartige taart mixen? Dan kun je dat gebruiken. Anders bladerdeeg of broodmix. Maar dan zul je de taartbodems zelf moeten maken, is wel meer werk. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, wat kan ik gebruiken voor bodem, ik weet niet of je hier hartige taartbodems kan kopen k'heb ze hier ook nog nooit gezien> Groeten Willemien