Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip in het bos
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip in het bos
Als je het lijstje met ingrediënten doorleest dan snap je de naam van dit gerecht (denk ik).
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Pasta's
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip in het bos te bereiden
- Week de gedroogde paddenstoelen in heet water (ongeveer een half uurtje) en snijd ze daarna fijn (overgebleven vocht bewaren), snij de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes, hak de knoflook fijn, snij de bosui in fijne ringetjes, snij de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook, bak de kip daarna mee (ongeveer 10 minuten).
- Kook intussen ook de pasta al dente.
- Voeg daarna alle paddenstoelen, bouillontablet en peper en zout aan de kip toe.
- Na ongeveer 10 minuten voeg je de room, het weekvocht van de paddenstoelen en de cognac toe.
- Voeg als laatste de bosui toe.
- Meng alles goed door elkaar en als de saus nog te dun blijft dan kun je die eventueel iets verdikken met allesbinder.
- Serveer met pasta en vers geraspte Parmezaanse kaas.
 
                    





 
					
