KookJij

KellyBronze Paas Diner

Een heerlijk kellybronze paas diner recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: KellyBronze.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe KellyBronze Paas Diner te bereiden

Start de oven (geen hetelucht oven gebruiken, dit gaat te snel) op een temperatuur van 180 graden Celsius. Denk eraan dit zijn richtlijnen. Draai de kalkoen op zijn rug voor de laatste 15 % van de oven tijd. (zie oven tijden per kg) De KellyBronze® is gaar wanneer het sap helder is, dit is gemakkelijk te controleren als U een snede maakt in de lies van de kalkoen. Is het sap nog roze-achtig, schuif de kalkoen dan terug in de oven. Controleer daarna elke 15 minuten. Let op bij een hete luchtoven, deze garen de kalkoen vaak te snel, hierdoor komt er te weinig ruggevet vrij waardoor de kans bestaat dat de KellyBronze te droog wordt. liever een lagere temperatuur en iets langer. Bij een kern temperatuur van circa 82 graden is de KellyBronze goed. Warm het braadvet nogmaals extra op eventueel met een beetje water aanlengen wanneer er een te kort is. De plakjes serveren met een beetje braadvet er over heen.
Kerst 2006; bij de KellyBronze® wordt dit jaar gratis een temperatuur meter bij geleverd. Maakt U gebruik van deze meter (aanbevolen) dan gaat U als volgt te werk;
(voorbereiding als boven) Prik de temperatuur meter in de zijkant van de borst. Leg de KellyBronze® met haar borst omlaag op de bakplaat en met de temperatuur meter richting het oven venster. Oven op 170 graden Celsius voor 50 % van de bovenstaande baktijd. Als de KellyBronze® mooi bruin is draait U de oven terug naar 140 graden Celsius. Hier geldt ook de laatste 10 a 15 minuten op zijn rug leggen voor een mooie bruine tint op de borst. Zodra de temperatuur meter het aangeeft (blauw kapje springt uit houder) is de KellyBronze® klaar. De temperatuur meter geeft dan de melding dat de kerntemperatuur circa 80 a 82 graden Celsius is.
Gouden regel, doe alles in rust, dus lagere gaar temperatuur geeft nog meer smaak, bak tijd is langer.
Let wel als U de Temperatuur meter gebruikt en de oven terug zet op 140 graden Celsius dan is de baktijd langer

Mijn kookverhaal (henk coolen)

KellyBronze kalkoen vanaf 3 kg (550 gr per persoon) peper zout en 2 uien , Oven
Kooktips van Mollie Kelly
Dit kwaliteitsproduct verdient een juiste behandeling. Met de volgende tips probeer ik U stap voor stap naar een succesvol diner te leiden.
Oven klaar
Gewicht Baktijd
3 kg 1:45
5 kg 2:15
7 kg 2:45
9 kg 3:30
11 kg 4:30
Bewaren
Leg de KellyBronze® kalkoen in de koelkast of op de koelste plaats die voorhanden is, tot U de KellyBronze® kalkoen gaat bereiden. U hoeft zich geen zorgen te maken om de kleine donkere veertjes (bij een witte kalkoen zijn ze ook aanwezig, alleen U ziet ze niet). De donkere veertjes zijn het kenmerk van de KellyBronze®. De huid is niet parelwit, dit komt door het slachtprocédé, U zult merken dat dit meer smaak geeft.
Voorbereiding en bereiding
Hier enkele tips voor de bereiding die ik noodzakelijk vind voor de smaak van de KellyBronze® . Bestrooi de KellyBronze® met zwarte peper en zeezout. De KellyBronze® heeft geen vulling nodig, KellyBronze® is nooit droog. Stop een of twee gepelde uien in de grote holte, voor extra smaak. Plaats hierna de KellyBronze op een bakplaat, met de borst omlaag, (de vet voorraad van een kalkoen zit op de rug, dit vet zal in het borstvlees dringen samen met de jus op de bakplaat). Dit houdt het borstvlees sappig. De meeste kalkoenen worden te gaar gebakken.
Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst