KookJij
Lees meer Lees minder

Vlees

Alle vleesgerechten vind je op deze pagina. Of het nu een oven- of stoofschtel is, of heerlijke sparreribs op de barbecue of uit de oven.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Vlees1 recepten

    1. Lekker voor de luie zondag of voor drukke dagen, je kan dit een dag op voorhand maken en opwarmen. Als je ook het sap van de tomatenstukjes gebruikt kan je... Ingredienten: 1 Pak deeg voor hartige taart., 400 Gr. gehakt., 6 Eieren., 1 Blik tomatenstukjes op sap., 1 Zakje tacokruiden., 2 Tenen knoflook., 1 Klein blikje mais., 2 Rode pepers., 1 Rode paprika., 2 Uien., Geraspte kaas naar keus.
    2. Hiermee wordt bedoeld dat het vlees eerst wordt gemarineerd in de adobo-marinade.Dat bestaat uit ketjap of soja saus met een azijnachtige stof en diverse s... Ingredienten: ADOBO is een gerecht uit de Filippijnen waarin kip en varkensvlees wordt verwerkt met azijn en ketjap., 600 gram varkensvlees,in blokken van 4x4 cm, 400 gram kippenvlees (drumsticks), rijstolie, 2 grote uien,gesnipperd,...
    3. Dit recept, dat uit Amerika komt heet daar Boston Butt from the Oven. Wij denken bij het horen van het woord butt aan een varkensbil. Maar er wordt hier be... Ingredienten: 3 pond varkensnek zonder been en vel (wel met een laagje spekvet), 6 eetlepels mooie olijfolie, 3 teentjes knoflook5 cc zeezout, 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, 1 eetlepel Dijon mosterd, een soeplepeltje (=8 cc) ver...

    4. Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
    5. Ingredienten: Voor de kebabs:, 600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt), 1 kleine ui, geraspt., 1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden., 1 el boter, in hele kleine blokjes., 1/2 el koriander., 1/2...
    6. Ingredienten: Voor de bami:, 3 pakken dunne eiermie, zonnebloemolie, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 3 stukjes laos(galanga) vingerlengte, 2 eetlepels ketchup, 4 klontjes rietsuiker, 2 theelepels kentjoerpoeder, handvol kleine gedroogde...
    7. Met enige regelmaat gegeten bij de Italiaan, later kreeg ik dit recept van mijn tante. Dit recept is smullen met de hoofdletter S. Ingredienten: Knoflook, (Slag)room, Peterselie, Witte wijn, (Olijf) olie, Hamlappen, Pesto
    8. Ingredienten: 500 g sukadelappen of ander stoofvlees, 3 uien, 1 Chinese kool, zout en peper, groentebouillonblokje, 1 pakje MeiAsia Indonesische Rendang kruidenpasta, 200 ml kokosmelk, 2 el wokolie

    9. Ingredienten: 1,2 kilo kalfshaas, 12 plakjes bladerdeeg, 3 eidooiers, 14 lange bospeentjes, 500 gram peultjes, 24 witte asperges, kervel, vulling:, 3 sjalotjes, 250 gram shii-takes, 3 eetlepels cognac, 400 gram kalfsvlees, 100 gram ve...
    10. Een heerlijke ovenschotel met gehakt en broccoli, bovenop een heerlijk laagje kaas. Ingredienten: *1 grote broccoli, *700 gr aardappelen, *500 gr gehakt, *100 gr geraspte kaas, *350 ml melk, *boter, *peper, zout,nootmuskaat, *ui, *teentje knoflook, *25 gr bloem
    11. Tip : Zorg ervoor dat het gehakt pittig gekruid is. Omdat de paprika op zich niet gekruid is, zal de scherpte ervan tijdens het bakken sterk afnemen. Ingredienten: 400 g gemengd gehakt, 3 middelgrote rode paprika’s, 1/2 venkel, 1 grote ui, 1 courgette, 1 chilipeper, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 1 ei, 2 eetlepels broodkruim, ½ eetlepel Engelse saus, 100 g gemalen belegen kaas, pe...
    12. Ingredienten: Uier, Groenteboeket: prei, uien, peen, laurierblad., bloem, Zout, Peper
    13. Ingredienten: Albigonda’s (gehaktballen):, 1 kg rundergehakt, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 el paneermeel, 1 Spaanse peper (ontdaan van zaad en fijngehakt), 1 tl gemalen komijn, zout en peper, 2 geklopte eieren, 6 el olie, 5 dl tac...

    14. Ingredienten: 4 gespleten varkenspootjes (panklaar, Hoogvliet), zout en peper, 2 uien, fijn gehakt, 1 teentje knoflook fijn, 1 appel in stukjes, 4 el azijn, 2 kruidnagels, 2 tl chinees vijfkruidenpoeder, droog kruim van witbrood, bote...
    15. Ingredienten: 1500 gr Runderlende, 4 tn Knoflook, 2 st Uien, 3 dl Stevige Italiaanse wijn, 40 gr Gedroogd eekhoorntjesbrood, 800 gr Tomaten in blik, 4 dl Kokend water, 4 el Rozemarijnnaaldjes, Peper, zout, olijfolie, boter, 1 kg Puree...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell