KookJij
Lees meer Lees minder

Vlees

Alle vleesgerechten vind je op deze pagina. Of het nu een oven- of stoofschtel is, of heerlijke sparreribs op de barbecue of uit de oven.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Vlees1 recepten

    1. Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschr... Ingredienten: 750 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 1 vleesbouillontablet, 750 gram uien, zout en peper, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad of daor salam, 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis (zoete ketjap), 3 eetl...
    2. Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
    3. Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...

    4. Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven! Ingredienten: 500 gr. varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el. bruine suiker, 2 el. ketjap asin, 1 el. stroop, 1 a 2 theel sambal, 2 blikjes tomaten puree, 3 theelepels djahé (gemberpoeder), zout en peper
    5. Ingredienten: 125 gr gerookte spekblokjes, 150 gr kalkoenblokjes, 150 gr kalkoengehakt, chapelure, 1 eike ( dooier ) vers van de pers, cajunkruiden, 1 soeplepel pijnboompitten, 1 soeplepel rozijnen, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, 2 stu...
    6. Een leuk gerecht om bijvoorbeeld met Valentijnsdag te maken voor je lief. Natuurlijk eet je dit niet alleen met Valentijnsdag maar kun je veel vaker snoepe... Ingredienten: 1 kg runderriblappen of sucadevlees, 250 ml witte wijnazijn, 250 ml water, 2 laurierbladen, 4 kruidnagels, 4 uien, boter en olijfolie, 100 gram pure chocolade, 2 el appelstroop, 2 tl vijfkruidenpoeder, peper en zout, enk...
    7. Gemaakt, speciaal voor onze kleinkinderen, die dol zijn op gehakt , paprika en champignons. Serveertip Een scheut wodka toevoegen. Ik heb dat nu achterwege... Ingredienten: 1 rode gele en groene paprika in reepjes, 2 el paprikapoedr, 2 el mosterd, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram kastanje champignons schoon in plakjes, 1 dikk ui gsnipperd, 2 teen knoflook geperst, 1 ei, paneermeel, 250 ml k...
    8. Een klassiek gerecht waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Doordat de biefstuk puntjes door de saus heen gaan is dit gerecht heerlijk op rijst of past... Ingredienten: 600 gram biefstuk (puntjes), 400 gram champignons, 3 rode punt paprika's, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 el paprikapoeder (bv Edelsuss van Jonnie Boer), peper en zout, 1 runderbouillonblokje, 1 borrel...

    9. Ook lekker als borrelballetjes. Ingredienten: Voor de ketjapballetjes, 100 gram rundergehakt, 100 gram h.o.h gehakt, 1 sjalot gesnipperd, 2 el ketjap manis, 1 tl mosterd, 1/2 i losgeklopt, peper en zout naar smaak, ongezouten roomboter om in te bakken, Voor de lich...
    10. De hamlappen worden in stukken gestoofd met tomaten, verse tuinkruiden en crème fraiche. Je kunt dit stoofpotje ook in de slowcooker maken. Ingredienten: 1 kilogram hamlappen , 3 eetlepels olijfolie, 2 vleestomaten, 1 flinke ui, 3 eetlepels bloem, 2 afgestreken eetlepels gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 3 takjes peterselie, 1 takje rozemarijn, 1 eidooier, 125 ml crème f...
    11. Ingredienten: Uier, Groenteboeket: prei, uien, peen, laurierblad., bloem, Zout, Peper
    12. Ingredienten: 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 theelepels sambal badjak, 2 uien, 2 varkenshaasjes., braadboter, 100 ml. water
    13. Ingredienten: 5 uien, 50 g boter of margarine, 600 g grof hacheevlees, zout, (versgemalen) zwarte peper, 2 volle eetlepels bloem, 1 vleesbouillontablet, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

    14. Ingredienten: een varkenscôte à l’os van ca 400 g, inclusief been en dikke vetrand, een koffielepeltje reuzel (wit gesmolten buikvet van het varken – ook ‘smout’ genoemd)., In smout zitten ongeveer 38-43% verzadigde vetzuren, dus rust...
    15. Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij. L... Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt
    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt Categorie Groenten
    Enkele weken geleden aten we in restaurant De Ark in Maarheeze een voortreffelijk diner. Dit restaurant wordt gerund door 2 mannen. De een bedient de bar en.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Atjar bijna net zo lekker als die van de Chinees .
    Atjar bijna net zo lekker als die van de Chinees . Categorie Salades
    Deze atjar maak ik geregeld. Lekker bij alle Aziatische gerechten, zeker bij pittige Aziatische gerechten.Het is niet veel werk, maar als ik het maak, maak i.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  3. Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus.
    Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus. Categorie Gevogelte
    Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinde.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Quiche met witte asperges en gerookte zalm
    Quiche met witte asperges en gerookte zalm Categorie Overig, Taarten
    Meestal maak ik een apergetaart altijd met gekookte ham maar door omstandigheden moest ik het deze keer doen met wat ik nog in de koelkast had liggen. Gero.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus Categorie Vlees, Stoofschotels
    Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals. Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de v.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Griekse boerensalade met ijsbergsla
    Griekse boerensalade met ijsbergsla Categorie Salades, Salades
    Als je bij de Griek gaat eten krijg je meestal een bordje met boerensalade erbij (Salata Choriatiki). En omdat ik die zo lekker vind wilde ik die thuis ook.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Koninklijke Oranje soep
    Koninklijke Oranje soep Categorie met Groente, Koningsdag
    Met (bijna) allemaal oranje kleurige ingrediënten die bovendien ook nog eens qua smaak prima bij elkaar passen maakte ik deze heerlijke romige soep me.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  8. Hummus lekker en makkelijk om zelf te maken
    Hummus lekker en makkelijk om zelf te maken Categorie Overig, Koud
    Dit recept maakte mijn dochter een keer tijdens een avondje met haar vriendinnen. Toen ze het thuis ook een keer maakte heb ik het meteen opgeschreven en g.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.
    Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje. Categorie Salades
    Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb t.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Ikan Ritja
    Ikan Ritja Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ikan ritja staat voor vis in tomatensaus. Heel erg smaakvol, zo klaar en toepasbaar op diverse soorten witvis en zelfs met verse makreel. Ik serveer dit ge.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.