-
Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Categorie: Vlees
40 min
Toen ik dit recept op Bonapetit las was ik verkocht. Echt eens helemaal
anders. Stroop, azijn en peperkoek zijn
ingrediënten , die ook in het Limburgs Z...
Ingredienten: 500 gram rundergehakt, 3 el paneermeel, 1 ei, verse bladpeterselie fijngehakt, 2 tl Limburgse mosterd, 2 uien fijn gesnipperd, 2 , klont roomboter, 3 el natuurazijn, 2 plakken ontbijtkoek, peper en zout naar smaak, snu...
-
Babi Pangang à la Henkie
Categorie: Vlees
60 min
Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven!
Ingredienten: 500 gr. varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el. bruine suiker, 2 el. ketjap asin, 1 el. stroop, 1 a 2 theel sambal, 2 blikjes tomaten puree, 3 theelepels djahé (gemberpoeder), zout en peper
-
Indische Hachee
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...
-
Kipfilet van de contactgrill
Categorie: Vlees, Gerechten
10 min
Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
-
Cubaanse stoofpot Ropa Vieja
Categorie: Vlees, Stoofschotels
180 min
Vaak wordt er over het Cubaanse eten gezegd dat het niet zo bijzonder is.
Met deze heerlijke runder stoofpot bewijs ik het tegendeel. Ik heb het
tijdens mi...
Ingredienten: 1 kg runder riblappen, 2 uien, 4 tenen knoflook, olijfolie, 1 groene en 1 rode paprika, 3 grote tomaten, 1 steel bleekselderij, 1 glas droge witte wijn (150 ml), 2 laurierblaadjes, 2 tl komijn, oregano (1 tl gedroogd of...
-
Gebakken Uierboord
Categorie: Vlees
600 min
Ingredienten: Uier, Groenteboeket: prei, uien, peen, laurierblad., bloem, Zout, Peper
-
Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Categorie: Vlees
20 min
Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschr...
Ingredienten: 750 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 1 vleesbouillontablet, 750 gram uien, zout en peper, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad of daor salam, 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis (zoete ketjap), 3 eetl...
-
Surinaamse roti kerrie kip, aardappel en kouseband
Categorie: Overig, Vlees
60 min
Ingredienten: Voor de roti pannenkoek:, 500 gr. tarwe bloem, 1 zakje dr. oetker bakpoeder, 500 gr. extra bloem, 1 theelepel zout, 1 kopje zonnebloem olie, 3 á 4 kopjes lauwwarm water, Voor de roti vulling:, 250 gram gele linzen, 5 eet...
-
Bourgondische sukadelapjes
Categorie: Vlees, Stoofschotels
120 min
De herfst doet weer zijn intrede en daarmee kan mijn stoofpan weer op het
fornuis.
Ik maakte hierin sukadelapjes met de lekkerste ingrediënten die ook...
Ingredienten: 1 kilo sukadelappen, 250 gram champignons, 300 ml rode wijn, scheut Cognac, 5 sjalotten, 2 blaadjes laurier, enkele takjes tijm, peterselie, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), runderbouillon, peper/zout,...
-
Gehaktballetjes " Tonight "....
Categorie: Vlees
60 min
Je kent ze vast en zeker wel, de potten : "Chicken Tonight" saus met maar
weinig stukjes groente en ananas. Niks mis met de smaak en als basis he...
Ingredienten: 500 gram rundergehakt ( h.o.h of een combinaie van beide), 1 middelgrote ui gesnipperd + 1 ei, 2 teen knoflook geperst, 2 cm verse gember geschild en geraspt, 1 rode en 1 gele paprika in dunne reepjes, ketjap naar smaak,...
-
Hachee
Categorie: Vlees
210 min
Ingredienten: 5 uien, 50 g boter of margarine, 600 g grof hacheevlees, zout, (versgemalen) zwarte peper, 2 volle eetlepels bloem, 1 vleesbouillontablet, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels
-
Gebraad licht gerookt met een marinade
Categorie: Vlees
60 min
Een heerlijk gebraad licht gerookt met een marinade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Ingredienten: - ± 1 kg varkensgebraad licht gerookt en gezouten, - 2 soeplepels mosterd, - 2 soeplepels Luikse perensiroop, - cayennepeper, - gedroogde dragon, - gedroogde salie, - gedroogde citroentijm, - boter
-
Stoofpotje van varkenshaasje
Categorie: Vlees
120 min
Een heerlijk stoofpotje met Leffe Blond
Ingredienten: -600gr varkenshaasje(blokjes snijden), -200gr gerookte spekblokjes, -2 wortelen(blokjes), -kleine courgette(blokjes), -1 ui, -150 gr champignons, -1 fles Leffe blond, -aromat, -provencaalse kruiden, -desnoods bindmiddel
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
150 min
Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
-
Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus
Categorie: Vlees
25 min
Eigenlijk zegt de naam van het recept al alles. De kleine gehaktballetjes worden vooraf gebakken en in de dille-yoghurtsaus opgediend Heerlijk.
Ingredienten: 1/4 liter Griekse yoghurt - , 400 gram gehakt half om half - , 1 ei -(M) , 2 eetlepels paneermeel - , zout, peper - , eetl fijngehakte dille (evt diepvries of gedroogde) - , 2 eetlepels (room-)boter , 1 ui - , 2 dl vlee...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven