Recept
« Terug naar recepten
					
						Hartige taart met kip en cashewnoten
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hartige taart met kip en cashewnoten
Heerlijke Hartige taart met kip en cashewnoten
            
            
					
									Recept van:
									Bobby
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hartige taart met kip en cashewnoten te bereiden
Voorbereiden
(kan ca. 1/2 dag van tevoren): In ruime braadpan 3 eetlepels olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Gemberpoeder, saffraan, zout, peper en 1/2 theelepel kaneelpoeder over kip strooien. Uien pellen, doormidden snijden en vervolgens in smalle repen snijden. Uien bij kip in pan doen en ca. 2 minuten meebakken. Kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar laten worden. Kip uit pan nemen en iets laten afkoelen. Peterselie fijnhakken en aan uien in pan toevoegen. Stoofvocht van uien op hoog vuur inkoken tot dik stoofvocht over blijft. In kom eieren met zout en peper loskloppen, 2 eetlepels ei afgedekt bewaren. Rest door uienmengsel roeren en blijven roeren tot smeuïg geheel is ontstaan. Mengsel laten afkoelen. Vel en botten van kip verwijderen, vlees in stukjes verdelen. In koekenpan cashewnoten in 1 eetlepel olie lichtbruin bakken.Op keukenpapier laten afkoelen. In keukenmachine noten tot korrels malen (niet te fijn) en met suiker en 1 theelepel kaneelpoeder mengen.
Bereiden
(Ca. 2 uur van te voren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Quiche- of ovenschaal invetten. In kleine pan of magnetron boter smelten. Na elkaar 4 fillovellen in vorm leggen, hierbij punten van deeg buiten vorm laten hangen en vellen steeds kwartslag draaien. Tussendoor elk vel dun met boter insmeren. Kip over bodem verdelen. Fillovel erop leggen en dun met boter insmeren. Hierover roereimengsel verdelen. Fillovel erop leggen en met boter bestrijken. Van noten 1 lepel bewaren, rest over deeg uitspreiden. Hierop 3 met boter bestreken vellen deeg leggen. Alle uithangende punten naar binnen slaan en vastplakken. Laatst vel erop leggen, met boter bestrijken en punten naar binnen slaan. Deegdeksel met ei bestrijken en achtergehouden noten erover strooien. Taart in oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar bakken, laatste 10 minuten van baktijd taart afdekken met aluminiumfolie. Taart aan tafel in punten snijden. Serveren met gemengde salade.
									(kan ca. 1/2 dag van tevoren): In ruime braadpan 3 eetlepels olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Gemberpoeder, saffraan, zout, peper en 1/2 theelepel kaneelpoeder over kip strooien. Uien pellen, doormidden snijden en vervolgens in smalle repen snijden. Uien bij kip in pan doen en ca. 2 minuten meebakken. Kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar laten worden. Kip uit pan nemen en iets laten afkoelen. Peterselie fijnhakken en aan uien in pan toevoegen. Stoofvocht van uien op hoog vuur inkoken tot dik stoofvocht over blijft. In kom eieren met zout en peper loskloppen, 2 eetlepels ei afgedekt bewaren. Rest door uienmengsel roeren en blijven roeren tot smeuïg geheel is ontstaan. Mengsel laten afkoelen. Vel en botten van kip verwijderen, vlees in stukjes verdelen. In koekenpan cashewnoten in 1 eetlepel olie lichtbruin bakken.Op keukenpapier laten afkoelen. In keukenmachine noten tot korrels malen (niet te fijn) en met suiker en 1 theelepel kaneelpoeder mengen.
Bereiden
(Ca. 2 uur van te voren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Quiche- of ovenschaal invetten. In kleine pan of magnetron boter smelten. Na elkaar 4 fillovellen in vorm leggen, hierbij punten van deeg buiten vorm laten hangen en vellen steeds kwartslag draaien. Tussendoor elk vel dun met boter insmeren. Kip over bodem verdelen. Fillovel erop leggen en dun met boter insmeren. Hierover roereimengsel verdelen. Fillovel erop leggen en met boter bestrijken. Van noten 1 lepel bewaren, rest over deeg uitspreiden. Hierop 3 met boter bestreken vellen deeg leggen. Alle uithangende punten naar binnen slaan en vastplakken. Laatst vel erop leggen, met boter bestrijken en punten naar binnen slaan. Deegdeksel met ei bestrijken en achtergehouden noten erover strooien. Taart in oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar bakken, laatste 10 minuten van baktijd taart afdekken met aluminiumfolie. Taart aan tafel in punten snijden. Serveren met gemengde salade.
                    