Recept
« Terug naar recepten
					
						Halloumi met bietjes en limoen
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Halloumi met bietjes en limoen
Een heerlijk halloumi met bietjes en limoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Joanita Vestjens
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Halloumi met bietjes en limoen te bereiden
 - Knip het pakje halloumi open boven de gootsteen, zodat het pekelvocht eruit kan lopen, leg het stuk kaas op een plank en snijd het in plakken (tussen 8 - 10 stuks).
- Trek rubberen handschoenen aan bij het hanteren van de bietjes en hak ze grof voordat je ze met een staafmixer of in een blender met het limoensap en de olie pureert.
- Bekleed de bordjes met de sla.
- Verhit een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en leg er de plakken halloumi in.
Na ± 1 minuut moeten de plakken aan de onderkant schroeiplekken hebben.
Keer ze om en laat ze ook aan de andere kant schroeien voordat je ze op de bordjes met sla legt.
- Schep de bietjespuree naast de plakken halloumi en geef er warm brood bij.
										- Trek rubberen handschoenen aan bij het hanteren van de bietjes en hak ze grof voordat je ze met een staafmixer of in een blender met het limoensap en de olie pureert.
- Bekleed de bordjes met de sla.
- Verhit een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en leg er de plakken halloumi in.
Na ± 1 minuut moeten de plakken aan de onderkant schroeiplekken hebben.
Keer ze om en laat ze ook aan de andere kant schroeien voordat je ze op de bordjes met sla legt.
- Schep de bietjespuree naast de plakken halloumi en geef er warm brood bij.
Mijn kookverhaal (Joanita Vestjens)
Ook dit recept is van Nigella Lawson en heb ik een keer als voorgerecht gemaakt voor het kookclubje.
									
                    